Vidiauto Automobili Predstavljamo Nissan Navara EnGuard Concept

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.11.2016. 15:18

Terenski pick-up za hitne službe 

Nissan Navara EnGuard Concept s prijenosnim baterijama za električna vozila

Nissan Navara EnGuard Concept

Nissanov koncept vozila za hitne službe temeljen na modelu Navara opremljen je prototipnim prijenosnim baterijama za električna vozila.

U usporedbi sa serijskom Navarom, visina podvozja povišena je za 50 mm, što omogućuje veći razmak od tla i poboljšava terenske sposobnosti vozila. Na blatobrane su postavljene jedinstvene zaštite povezane novim stepenicama.

EnGuard Concept je dio Nissanove vizije inteligentnih vozila i predstavlja potencijalnu novu svrhu Nissanovih baterija, a konceptom se dokazuje kako je Nissanova nagrađivana Navara prikladna za uporabu u najzahtjevnijim uvjetima.
 
Nissan Navara EnGuard je svjetsku premijeru imao na salonu automobila u Hannoveru ove godine. Radi se o terenskom pick-upu osmišljenom za uporabu u hitnim službama koje spašavaju živote u nekima od najsurovijih i najekstremnijih okolina na svijetu.

Nissan Navara EnGuard Concept 2

 
Navara EnGuard Concept je razvijena na temelju Nissan Navare s dvostrukom kabinom – aktualnim nositeljem titule Međunarodnog pick-upa godine.  Odlikuje se brojnim jedinstvenim elementima dizajna i poboljšanim performansama, a među ostalim izdvaja se uporaba naprednog drona koji prikuplja iznimno važne informacije o opasnostima koje očekuju spasioce.Dron DJI Phantom 4 mase 1380 grama može letjeti do visine od 6000 metara brzinama do 20 metara u sekundi do čak trideset minuta i slati snimke vozilu. Snimke se mogu pregledavati na zaslonu visoke razlučivosti smještenom u stranici utovarnog prostora.Dio vozila je i prototip prijenosnih baterija koji je dizajnirao i razvio Nissan; sustav upotrebljava Nissanovu provjerenu tehnologiju baterija za električna vozila dostupnu u serijskim električnim vozilima Nissan Leaf i e-NV200.
 
Kad su umetnute u utovarni prostor vozila, baterije se stalno pune energijom koju stvara 2,3-litreni dizelski motor s dvama turbopunjačima snage 190 KS kako bi se mogle upotrijebiti u hitnim slučajevima. Svaka se sastoji od sedam Nissanovih modula baterija za električna vozila i razvija 2 kW, a smještene su u strojno izrađenom aluminijskom kućištu otpornom na vremenske uvjete.
 
Dvije ulazne utičnice za punjenje i dvije izlazne utičnice za pokretanje uređaja ugrađene su u svaku bateriju, s obrađenim krajevima koji omogućuju prenašanje. U hitnim slučajevima te se baterije mogu upotrijebiti za pokretanje opreme za rezanje ili dizanje tereta i posebno su konstruirane kako bi pružile učinkovitu alternativu generatorima na fosilna goriva.
 
Baterije se zahvaljujući činjenici da ne ispuštaju emisije i ne upotrebljavaju zapaljiva goriva mogu upotrebljavati i u zatvorenim prostorima kao što su zgrade ili špilje. S obje strane utovarnog prostora pick-upa ugrađene su i dodatne utičnice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.