Vidiauto Automobili Eko automobili Električni Nissan BladeGlider

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.08.2016. 00:40

Ubrzava za 5 sekundi do stotke 

Električni Nissan BladeGlider

Električni Nissan BladeGlider

Snaga Nissana BladeGlider je 200 kW (268 KS), najveći okretni moment iznosi čak 707 Nm dok je masa 1300 kg.

Nissan BladeGlider će biti predstavljen u Rio de Janeiru tijekom kolovoza - jedan primjerak će se nalaziti u olimpijskom parku, a drugi će biti na raspolaganju za dinamičnu vožnju predstavnicima medija i VIP osobama.

Nissan BladeGlider (3)-1

Ovo električno vozilo moći će ubrzati od nula do 100 km/h za pet sekundi dok mu je najveća brzina i iznad 190 km/h. Duljina je 4,3 metra, širina 1850 mm, a visina 1300 mm, uz međuosovinski razmak 2800 mm. Litij-ionska baterija od 220 kW sastoji se od pet modula. Za bateriju i za motore razvijeni su posebni sustavi hlađenja.

Vrata Nissana BladeGlider, po prvi put predstavljenog na tokijskom auto salonu 2013. godine, visokih su bočnih linija te se otvaraju unatrag i prema gore; zaslužna su za impresivan ulazak i izlazak iz automobila. Otvoreni krov BladeGlidera ojačan je integriranom strukturom za zaštitu od prevrtanja koja nudi spoj uzbuđenja otvorenog trkaćeg automobila i sigurnosti coupéa.

Nissan BladeGlider (6)-1

Neobičan je položaj putnika u ovom električnom vozilu - vozač je smješten u formaciji nalik glavi strijele blago ispred dvaju putnika koji mogu uživati u većem prostoru za noge. Svi putnici imaju panoramski pogled zahvaljujući vjetrobranskom staklu kokpita koje se proteže u krov. Komande sustava BladeGlidera koje se nalaze na upravljaču spojene su s naprednim zaslonom koji prikazuje brzinu, stanje baterije, način rada za prikupljanje energije i grafički prikaz okretnog momenta.

Nissan BladeGlider (4)-1

Uz središnji zaslon nalaze se dva ekrana na kojima se prikazuju snimke s kamera okrenutih unazad smještenih tik iza prednjih kotača, s prikazom prostora s bočnih i stražnje strane automobila. Taj je dizajn s dvama ekranima alternativa za retrovizore smještene na vratima, čime se poboljšavaju aerodinamična svojstva BladeGlidera. Kad je odabrana vožnja unatrag, prikaz na ekranima se mijenja i prikazuje sliku s dviju kamera smještenih na stražnjem dijelu strukture za zaštitu od prevrtanja te se tako olakšava kretanje unatrag.

Nissan BladeGlider (2)-1

Sjedala presvučena naprednim spojem tkanine i premaza od epoksidne smole dostupna su u dvije boje – zelena Cyber i narančasta Stealth. Te su boje upotrijebljene na gornjim dijelovima naslona sjedala te su obrubljene srebrnim reflektirajućim materijalom radi postizanja upečatljivog sportskog izgleda. Donji je dio sjedala crne boje s uzorkom, a rubovi sjedišta su zeleni i narančasti.

Ključne riječi:
BladeGlider električni automobil Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.