Vidiauto Automobili Automoto sportovi Konceptni DS3 Cabrio Racing

Autor: m.s. Objavljeno: 12.07.2013. 17:16

Citroen 

Konceptni DS3 Cabrio Racing

Iako je riječ o konceptu, Citroen DS3 Cabrio Racing izgleda jako primamljivo, a bit će predstavljen na Goodwood Festival of Speed, odnosno na godišnjem skupu povijesnih natjecateljskih vozila.

To je prvo predstavljanje ovog konceptnog vozila prije njegova izlaganja na salonu automobila u Frankfurtu u rujnu ove godine.

Ovo konceptno vozilo sjedinjuje sve prednosti modela Citroen DS3 Racing, u kombinaciji s profinjenim DS3 Cabrio, a masu ima samo 25 kilograma više.

Već na prvi pogled DS3 Cabrio Racing privlači personalizacijom i sportskim izgledom; od sive mat boje Moondark preko crnih sjajnih naplataka od 19 inča do crnih ukrasnih kromiranih dodataka na ručicama, prtljažniku i retrovizorima.

Ovo konceptno vozilo ponajprije spada u DS liniju i ima izražena njezina obilježja, kao što su sjajni ukrasi DS na crnom platnenom krovu (tkanim poput karbonskih vlakana), gravirani ukrasi na vanjskim retrovizorima, te čeljusti kočnica, pločice na naplatcima, široke bočne letvice, i oznake na vratima u crvenoj boji Carmin.

Kočnice, komplet od karbona te način na koji vozilo prianja uz cestu pokazuju stručno znanje tima Citroen Racing. Ova nova izvedba zadržala je performanse trkaće verzije Racing opremljene motorom od 1,6 litara koji razvija 202 konjske snage.

U unutrašnjosti su spojeni sportski izgled i elegancija. Upotrijebljena je kombinacija triju materijala na sjedalima, instrumentnoj ploči i ručici mjenjača (luksuzna koža Nappa i alkantara s utisnutim logom DS). Specifičan je i način izrade sjedala DS u obliku narukvice sata te jedinstvena boja Carmin. Sportska sjedala obrubljena su točkastim šavom poznatim iz DS linije. Boja sjedala Carmin nalazi se i na instrumentnoj ploči te bočnim oblogama na vratima.

Konceptno vozilo Citroen DS3 Cabrio Racing bit će izloženo na 65. salonu automobila u Frankfurtu u rujnu 2013. godine.

Ključne riječi:
Citroën DS3 DS3 Cabrio Racing
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.