Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama S prvim zrakama sunca stigao i DS3 Cabrio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.04.2013. 16:40

Citroen 

S prvim zrakama sunca stigao i DS3 Cabrio

S prvim zrakama sunca stigao i DS3 Cabrio

Ovih dana počinje sezona spuštanja krovova na kabrioletima, kojih je sve više u Hrvatskoj, a broj će biti i veći jer je u Hrvatsku stigao Citroen DS3 Cabrio.

Citroen DS3 počeo se prodavati prije nepune tri godine i doživio je neosporan komercijalni uspjeh s gotovo 200.000 prodanih primjeraka. DS3 Cabrio ponajprije je istinski DS3 sa svim prednostima koje su pridonijele njegovu uspjehu: dojmljivim stilskim obilježjima, uglađenošću do najsitnijih detalja te istinskim užitkom u vožnji već od prvih okretaja kotača.

Njegov sklopivi krov obogaćuje ionako široku lepezu mogućnosti prilagodbe. U ponudi su tri vrste platna: crno, plavo Infini i monogram DS. DS3 Cabrio naslijedio je i uglađenost DS linije, od koje je preuzeo i inovativni stražnji svjetlosni uzorak s 3D efektom kao i jedinstven način otvaranja stražnjih vrata.

Sve te prednosti čine ga posve drukčijim od svih ostalih konkurenata u segmentu, a DS3 Cabrio unio je i dašak modernosti u svijet kabrioleta:
- električno upravljanje krovom pri brzini do 120 km/h
- jedini automobil s pet mjesta u segmentu
- najveći prtljažnik u kategoriji

Citroen DS3 Kabrio stigao_2_800

DS3 Cabrio naslijedio je snažnu osobnost limuzine. Dug je 3,95 m, širok 1,71 m i visok 1,46 m što znači da je zadržao kompaktne dimenzije koje daju naslutiti okretnost i dinamičnost. Na njemu se nalaze sva snažna stilska obilježja: dvobojni «lebdeći» krov, peraja morskoga psa daje dinamičnost bočnoj liniji, bočni dovodi zraka naglašeni dnevnim LED svjetlima koja ujedno naglašavaju prednji dio auta. DS3 Cabrio ima platneni krov koji se može prilagoditi željama kupca te posve nova stražnja LED svjetla s 3D efektom kao i kromiranu kvaku koja elegantno ističe gornji dio stražnjih podiznih vrata.

Potpuno zatvaranje krova traje samo šesnaest sekundi i to je moguće učiniti pri brzini od čak 120 km/h. Krov se otvara i zatvara s pomoću gumba na stropnoj konzoli. Taj gumb omogućuje otvaranje krova u tri položaja: srednji, vodoravni i potpuno otvaranje. Čak i u položaju vodoravnog otvaranja, krov se smješta iza putnika straga kojem je tada pogled na okolicu potpuno otvoren.

Očuvana je prostranost jer nudi pet pravih sjedala pune veličine i najveći prtljažnik u kategoriji (245 l). Način otvaranja stražnjih podiznih vrata posve je originalan (kružni prijenos) i omogućuje potpuno otvaranje prtljažnika bez obzira na prostor dostupan straga (osobito kad je vozilo parkirano uza zid).

DS3 cabrio u Hrvatskoj je dostupan od 129.950 kn. Dolazi s tri paketa opreme, te s tri benzinska i jednim dizelskim e-HDi motorom od 90 KS. U ponudi su benzinski VTi motori od 82 i 120 KS, te THP turbo motor od 155 KS, koji se nudi s najbogatijim paketom opreme Sport Chic. DS3 cabrio s VTi motorom od 120 KS dostupan je i s automatskim mjenjačem.

Citroen DS3 Kabrio stigao_3_800
Ključne riječi:
Cabrio Citroën DS3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.