Vidiauto Novosti Najave Koncept Wild Rubis

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.04.2013. 11:26

Citroen 

Koncept Wild Rubis

Koncept Wild Rubis

Citroen Wild Rubis je SUV koncept iz DS linije, osmišljen u Parizu, prijestolnici mode i nakita. Dužine je 4,7 metara, a kotači su 21-inčni.

Dugačka 4,7 m, široka 1,95 m i visoka 1,59 m, posljednja Citroenova kreacija raspolaže međuosovinskim razmakom od 2,9 m. Velikodušne dimenzije ulijevaju osjećaj moći i snage, pobuđuju želju da u njega sjednete, a odgovaraju i stvarnim potrebama kupaca za performansama i polivalentnošću modela visoke klase.

Citroen Wild Rubis_2_800

Krovni nosači uranjaju u karoseriju, prateći oblik stražnjeg blatobrana. Prednja maska se stapa sa svjetlima sa svjetlećim diodama. Ova jedinstvena svjetla, načinjena od triju pomičnih svjetlosnih modula, okružena su pomičnim pokazivačima smjera na donjem dijelu i osebujnim svjetlosnim potpisom na krajevima.
Straga se prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podižuća vrata. Poput dragulja, stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom, ističući tako svjetlosni potpis.

U ovom su konceptnom vozilu objedinjena prepoznatljiva obilježja DS linije. Među najistaknutijima su kromirani bočni potpis, raznoliko oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpis sprijeda i straga te obrada plemenitih metala, što se vidi na graviranim naplatcima koji predstavljaju pravo zlatarsko remek-djelo, pažljivo urezan DS logotip koji iščezava prema sredini kotača, omogućavajući boji s efektom teksture da dođe do izražaja. Naposljetku, poput dragulja u kutijici, njegova stražnja svjetla ukrašena su kromiranim DS logotipom u zaobljenom crnom DS okviru. Prvi su put najavljena s modelom DS3 Cabrio.
Crvena karoserija boje rubina mijenja se ovisno o jačini svjetlosti, čime više ili manje dolaze do izražaja njegove umjetnički oblikovane forme.

Citroen Wild Rubis_3_800

Stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom

Ključne riječi:
Citroën koncept SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.