Vidiauto Novosti Najave Koncept Wild Rubis

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.04.2013. 11:26

Citroen 

Koncept Wild Rubis

Koncept Wild Rubis

Citroen Wild Rubis je SUV koncept iz DS linije, osmišljen u Parizu, prijestolnici mode i nakita. Dužine je 4,7 metara, a kotači su 21-inčni.

Dugačka 4,7 m, široka 1,95 m i visoka 1,59 m, posljednja Citroenova kreacija raspolaže međuosovinskim razmakom od 2,9 m. Velikodušne dimenzije ulijevaju osjećaj moći i snage, pobuđuju želju da u njega sjednete, a odgovaraju i stvarnim potrebama kupaca za performansama i polivalentnošću modela visoke klase.

Citroen Wild Rubis_2_800

Krovni nosači uranjaju u karoseriju, prateći oblik stražnjeg blatobrana. Prednja maska se stapa sa svjetlima sa svjetlećim diodama. Ova jedinstvena svjetla, načinjena od triju pomičnih svjetlosnih modula, okružena su pomičnim pokazivačima smjera na donjem dijelu i osebujnim svjetlosnim potpisom na krajevima.
Straga se prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podižuća vrata. Poput dragulja, stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom, ističući tako svjetlosni potpis.

U ovom su konceptnom vozilu objedinjena prepoznatljiva obilježja DS linije. Među najistaknutijima su kromirani bočni potpis, raznoliko oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpis sprijeda i straga te obrada plemenitih metala, što se vidi na graviranim naplatcima koji predstavljaju pravo zlatarsko remek-djelo, pažljivo urezan DS logotip koji iščezava prema sredini kotača, omogućavajući boji s efektom teksture da dođe do izražaja. Naposljetku, poput dragulja u kutijici, njegova stražnja svjetla ukrašena su kromiranim DS logotipom u zaobljenom crnom DS okviru. Prvi su put najavljena s modelom DS3 Cabrio.
Crvena karoserija boje rubina mijenja se ovisno o jačini svjetlosti, čime više ili manje dolaze do izražaja njegove umjetnički oblikovane forme.

Citroen Wild Rubis_3_800

Stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom

Ključne riječi:
Citroën koncept SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam




Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs