Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Mazdina vozila u SAD-u imaju najnižu potrošnju goriva

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.12.2015. 20:09

Koliko automobili troše preko velike bare? 

Mazdina vozila u SAD-u imaju najnižu potrošnju goriva

Mazdina vozila u SAD-u imaju najnižu potrošnju goriva

Trendove potrošnje goriva za laka vozila u SAD-u prati agencija EPA (Environmental Protection Agency).

Mazdini automobili ponovno su najučinkovitiji u SAD-u. Mazda se po treći put našla na vrhu liste proizvođača za modelsku godinu 2014., a prema preliminarnim brojkama agencije EPA također je vodeća i za modelsku godinu 2015.

Prosječna prilagođena potrošnja goriva (kombinirani ciklus) za sve Mazde modelske godine 2014. prodane u SAD-u bila je 8,0 l/100 km (29,4 mpg), što predstavlja poboljšanje od gotovo 5% u odnosu 2013. godinu, s emisijom CO2 od 188 g/km (302 g/milji), što je 9% niže. Za usporedbu, ukupni prosjek za tržište SAD-a je 9,7 l/100 km (24,3 mpg) i 227 g/km (366 g/milji).

Mazdin uspjeh temelji se u velikoj mjeri na SkyActiv tehnologiji koja obuhvaća iz temelja razvijenu novu generaciju motora, mjenjača, podvozja i karoserija. SkyActiv je osnova za cjelokupnu aktualnu generaciju Mazdinih modela male mase koji su osvojili brojne nagrade za svoju izvanrednu kombinaciju učinkovitosti, sigurnosti, performansi i užitka u vožnji.

Test-potrosnje-goriva-putno-racunalo-vs.-stvarna-potrosnja

Nadalje, Mazda se suprotstavila prevladavajućem trendu autoindustrije prema 'downsizingu' (smanjenju zapremnine) i turbo-prednabijanju te ponovno postigla prvo mjesto, unatoč tome što u ponudi nema ni hibridnih, niti električnih vozila, kao ni iznimno učinkovitih SkyActiv-D dizelskih motora, koji se ne prodaju u Sjevernoj Americi.

Agencija EPA objavila je preliminarne podatke za modelsku godinu 2015: Mazda je prva među proizvođačima s prosječnom potrošnjom game od 7,8 l/100km (30,1 mpg) i emisijom CO2 od 183 g/km (295 g/milji).

Pročitajte i ovo:
Test potrošnje goriva Mazdinih vozila na hrvatskim cestama provjerili smo testirajuću Mazdu CX-3, na ruti dužine 200 kilometara uz mjerenje stvarne potrošnje, uspoređene s informacijama putnog računala.

Ključne riječi:
Mazda potrošnja goriva
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.