Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu „Autobest 2016”

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.12.2015. 18:14

Talijan na vrhu 

Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu „Autobest 2016”

Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu „Autobest 2016”

Novi model Fiat Tipo odabrao je međunarodni žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 različitih europskih država, a u finalu su bili još Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda CR-V i Mazda CX-3.

Fiat je po treći put osvojio nagradu „Autobest 2016” te je jedina marka koja je ovaj naslov osvojila ni više ni manje nego tri puta: 2003. s modelom Panda, 2008. s modelom Linea i sada s modelom Fiat Tipo. Pobjedu je Tipu donio izvrstan omjer cijene i kvalitete automobila, što je ključan koncept u strategiji obitelji vozila Fiat. Inače, Tipo je naziv modela koji će se koristiti u svim državama EMEA regije osim Turske, u kojoj je naziv projekta „Fiat Ægea” polučio toliki uspjeh da je odlučeno da se isti naziv zadrži i za automobil.

Fiat tipo (5)

Žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 europskih država, što pokriva 91% ukupne populacije kontinenta, dodijelio je automobilu 1492 boda za 13 različitih parametara uključujući dizajn, udobnost, troškove posjedovanja, vozne sposobnosti, cijenu, servisnu mrežu, distribuciju rezervnih dijelova, svestranost i otkupnu vrijednost. Ukratko, automobil mora imati najbolji omjer cijene i kvalitete prema kriterijima većine europskih kupaca da bi pobijedio.

Ove je godine Fiat Tipo bio bolji od ostala četiri finalista: u užem krugu bili su Opel Astra, novi Hyundai Tucson, Honda CR-V i Mazda CX-3. Prema žiriju, Fiat Tipo izvrstan je proizvod koji sadrži sve što je potrebno za zadovoljavanje potreba prosječnih europskih kupaca: dizajn, modeli motora, visoka razina kvalitete, udobnost, svestranost i izvrstan omjer cijene i kvalitete.

Prodaja je uspješno krenula ovog mjeseca u Italiji – prodano je više od zapanjujućih tisuću primjeraka tijekom prve vikend-akcije distributera, a Fiat Tipo na hrvatsko tržište dolazi krajem ožujka, 2016.

Fiat tipo (3)

 
Detaljno gledajući, novi je model automobil velikog kapaciteta (520 litara) s kompaktnim ukupnim dimenzijama (duljine 4,54 metara, širine 1,78 metara i visine 1,49 metara). Međuosovinski razmak od 2,64 metra dodatno naglašava njegovu izvanrednu udobnost u unutrašnjosti. Sve je to dodatno uljepšano talijanskim dizajnom, izvana i iznutra, zbog čega je ovaj automobil jedinstven u svom segmentu.

Novi je Tipo opremljen s dovoljno pametnih rješenja koja olakšavaju život svim putnicima - tu je iznimno bogata standardna oprema, a u dodatnoj opremi su sustav Uconnect TM s 5" dodirnim zaslonom, Bluetooth sustav, audio streaming, čitač teksta i glasovno prepoznavanje, AUX i USB ulazi s ugrađenom funkcijom za iPod, komande na kolu upravljača i, na zahtjev, stražnja parkirna kamera i novi sustav za navigaciju TomTom 3D Touch.

Fiat tipo (4)

Ime automobila – Tipo – utisnuto na pločicu poznat je naziv kojeg je tvrtka Fiat koristila već više puta tijekom svoje tisućljetne povijesti. Jedan od modela koji je nosio ovo slavno ime bio je automobil proizveden u gotovo dva milijuna primjeraka od 1988. do 1995. i koji je proglašen automobilom godine 1989. također zbog svoje svestranosti, prostrane unutrašnjosti i kompaktnih vanjskih dimenzija.

Novi Fiat Tipo dizajniran je u Italiji u centru Centro Stile Fiat, razvijen u Turskoj u suradnji s tvrtkom Tofaş R&D, jednim od najvećih FCA centara za istraživanje i razvoj te proizveden u tvornici Tofaş u Bursi – jednoj od najboljih automobilskih tvornica na svijetu koja posjeduje zlatnu medalju za proizvodnju svjetske klase.

Ključne riječi:
Fiat nagrada Tipo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.