Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA 10 savjeta za sigurno putovanje na ljetne praznike

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.06.2013. 09:56

Ford 

10 savjeta za sigurno putovanje na ljetne praznike

10 savjeta za sigurno putovanje na ljetne praznike

Ford ima nekoliko odličnih savjeta za sigurnost namijenjenih putnicima koji odlaze na ljetne praznike kako bi ljetovanje bilo nezaboravno – pa čak ako djeca i zapitkuju “jesmo stigli?” od trenutka otkad ste krenuli.

Deset savjeta iz Forda:
• Provjerite da li ste pravilno vezani. Sigurnosni pojas je najvažniji dio sigurnosne opreme. Provjerite da čvrsto obujmljuje vaše kukove, ne struk. Nikad nemojte staviti pojas iza leđa ili ispod ruke.
Djeca niža od 1,5 m i mlađa od 5 godina prema propisu trebaju sjediti u dječjem sjedalu i biti propisno vezana. Sigurnosni pojasevi trebaju biti ugrađeni u stražnje sjedalo – a najnoviji Fordovi automobili sada imaju ISOfix koji pomoću kojeg je dječja sjedalica čvrsto vezana.
• Provjerite da je visina naslona za glavu adekvatna.
• Izbjegavajte stavljati predmete preko poklopca za zračni jastuk – dječja sjedalica okrenuta prema natrag nikad ne smije biti na prednjem sjedalu ukoliko zračni jastuk na mjestu suvozača nije ispravno deaktiviran (pogledati vlasničku knjižicu)
• Napravite domaću zadaću. Upoznajte svoj automobil i njegove sigurnosne karakteristike. Provjerite najosnovnije prije nego krenete: stanje guma, ulje, vodu.
• Putujete li u inozemstvo, odgovorno se upoznajte sa specifičnostima prometnih pravila zemlje – primjerice, mnoge zemlje u Europi propisuju sigurnosni prsluk i trokut. Saznajte ograničenja brzine i zakone zemlje kroz koju putujete. Uvijek nosite vozačku dozvolu sa sobom.
• Dajte si dovoljno vremena za put i planirajte stajanje putem. Vozite odgovarajućom brzinom usklađenom uvjetima na cesti i ostavite dovoljno prostora između vas i vozila oko vas.
Nemojte piti dok vozite. Imajte na umu da se u većini europskih zemalja dozvoljene razine alkohola razlikuju.
• Koristite li mobilni telefon, pripremite hands-free prije nego što krenete.
• Ne krećite na put umorni. Preporuča se da tijekom dugog putovanja redovito radite pauze.

Ključne riječi:
ljeto putovanje savjeti
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.