Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Najštedljiviji vozač ostvario potrošnju samo 1,6 l/100 km

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.07.2015. 13:21

Toyotin hibridni izazov na domaćem terenu 

Najštedljiviji vozač ostvario potrošnju samo 1,6 l/100 km

Najštedljiviji vozač ostvario potrošnju samo 1,6 l/100 km

Završio je Toyotin hibridni izazov u kojem su sudjelovali hrvatski vozači trudeći se ostvariti što nižu potrošnju goriva s Toyotinim hibridima. Najbolji ostvareni rezultat je samo 1,6 litara na 100 kilometara, s Toyotom Auris hybrid.

Na Toyotinom finalnom nacionalnom natjecanju održanom u Zagrebu nastupili su najštedljiviji vozači iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Pule, a borba za glavnu nagradu, poklon bon u vrijednosti od 7.500 kuna, bila je neizvjesna do zadnjeg trenutka. Natjecalo se u vožnji s Toyotom Auris hybrid i Toyotom Yaris hybrid.

Nakon dva mjeseca natjecanja po Hrvatskoj u finalu su ostvareni zaista zanimljivi rezultati. Ruta finalnog natjecanja bila je dužine 8 kilometara, kandidati nisu unaprijed znali rutu po kojoj će se voziti, a uključivala je većinom naseljeno područje i u manjoj mjeri otvorenu cestu, pri čemu su se kandidati morali pridržavati cestovnih ograničenja i ne voziti ispod ograničenja. Na svim hibridima su postojali identični početni uvjeti - baterija je bila identično napunjena, klima se isključila, prozori su se zatvorili. Vozači su u vožnji pazili na svaki milimetar ceste, pratili su se svi instrumenti, nadzirala napunjenost hibridne baterije te brzina kretanja.

Hibridni_izazov_glavna_nagrada

Dobitnik glavne nagrade i najštedljiviji vozač Viktor Lenac

Natjecatelji su vozili oba hibridna modela, i Auris hybrid i Yaris hybrid, s tim da se na kraju mjerila konačna prosječna potrošnja nakon dviju vožnji. Prosjek dviju vožnji kandidata Zvonimira Kranjčeca iz Zagreba bio je 2,25 l/100 km, što je izgledalo kao sigurna pobjeda, no kandidat iz Rijeke Viktor Lenac uspio je ostvariti rekordnu potrošnju u hibridnom Aurisu od svega 1,6 l/100 km i time svoj ukupni prosjek zaokružio na 2,05 l/100 km. Osvojio je glavnu nagradu, Toyotin poklon bon u vrijednosti od 7.500 kuna.

Finalni rezultati nacionalnog natjecanja Hibridni izazov:
1. Viktor Lenac – 2,05 l/100 km
2. Zvonimir Kranjčec – 2,25 l/100 km
3. Božo Majić - 2,55 l/100 km
4. Dubravko Obadić – 2,6 l/100 km
5. Vesna Sagaj – 2,6 l/100 km

Pročitajte detaljan test Toyota Yaris hybrid 1.5 VVT-i HSD Sol+  i test Toyota Auris 1.8 VVT-i HSD Style hibrid

Ključne riječi:
Auris hibrid natjecanje potrošnja Toyota Yaris hybrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.