Vidiauto Novosti Događanja Zagreb dobio parkirna mjesta za hibride i električna vozila

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.04.2014. 00:05

Zelena parking mjesta 

Zagreb dobio parkirna mjesta za hibride i električna vozila

Zagreb dobio parkirna mjesta za hibride i električna vozila

U sedam zagrebačkih garaža nalaze se zelena parking mjesta rezervirana za hibridna i električna vozila, a uskoro će i prva parking zona dobiti 10-ak mjesta.

U prvoj, crvenoj zoni u Zagrebu će u idućih mjesec dana biti označena parkirališna mjesta namijenjena također parkiranju hibridnih i električnih vozila. Imate li hibridno ili električno vozilo, u prvih mjesec dana u centru grada moći ćete besplatno parkirati svojeg eko ljubimca, a nakon promotivnog perioda cijena parkiranja će biti manja za 50 posto.

U Zagrebu je danas u okviru projekta poticanja čiste mobilnosti najavljeno i postavljanje punionica za električna vozila, a bit će postavljene u gradskim garažama, dok će punjenje biti besplatno. Isplati se imati eko vozilo, ukoliko živite u centru Zagreba. Gradonačelnik Zagreba Bandić pohvalio se kako bi u srpnju mogao nabaviti rabljeni hibridni automobil, dok Grad Zagreb neće nabavljati nova vozila pa tako niti nova koja bi bila ekološkija.

Hybrid parking Zagreb 2
Ključne riječi:
električni automobil hibrid parking Zagreb
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs