Vidiauto Novosti Najave U Japanu počela prodaja Toyote C+WALK T

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.10.2021. 06:28

Počela prodaja električnog vozila s tri kotača: Toyota C+WALK T

U Japanu počela prodaja Toyote C+WALK T

Toyota C+WALK T je uspravno baterijsko električno vozilo (BEV) s tri kotača, a najnoviji je proizvod razvijen u skladu s Toyotinim motorom ''Mobilnost za sve''.

Toyota je predstavila C+WALK T, uspravnu izvedbu nove serije vozila C+WALK za pješačke zone. U Japanu je u prodaji od 1. listopada i može se kupiti kod ovlaštenih Toyota partnera, a nudit će se i za najam i leasing.

Toyota C+WALK T_04

C+WALK T je uspravno, baterijsko električno vozilo (BEV) s tri kotača, jednostavno za upravljanje. Odlikuje se niskim, ravnim postoljem, visokim samo 150 mm radi lakšeg penjanja i silaska. Konstruirano je tako da bude udobno u korištenju u pješačkim zonama, a omogućava usporedno kretanje i komunikaciju s pješacima. Povrh toga što nije štetno za okoliš, ovo vozilo zauzima gotovo jednak prostor kao i jedna osoba te se kreće brzinom uobičajenog ljudskog hoda. Korisnici mogu podesiti najveću brzinu kretanja prekidačem za podešavanje brzine, a ima pet različitih postavki brzine u rasponu od 2 do 6 km/h te dodatnu postavku za brzinu 10 km/h za iskusne korisnike. C+WALK T je opremljen i funkcijama za otkrivanje prepreka koje pomažu u izbjegavanju sudara s preprekama ili pješacima.

Toyota C+WALK T_03

Kad je riječ o mogućnostima korištenja u poslovne svrhe C+WALK T se može koristiti za kretanje u velikim skladištima ili industrijskim pogonima. Pogodan je i za korištenje osoba koji obavljaju poslove zaštite, a može se koristiti i za obilaske parkova i drugih površina.

Toyota C+WALK T_02

U skladu s Toyotinim motom ''Mobilnost za sve'' C+WALK T nudi veliku pomoć starijim osobama te korisnicima s poteškoćama u kretanju - i tako proširuje prostor na kojem mogu biti aktivni. Osim toga, zahvaljujući sve većem broju dopuna primjenljivih zakona i propisa, može se očekivati da će u budućnosti biti dopušteno korištenje ovog modela na javnim prometnicama. 

Toyota C+WALK T_05

Toyota nudi široku paletu rješenja za mobilnost s dva cilja: osiguravanje slobode kretanja za sve i stvaranje boljeg društva. Serije C+WALK i C+POD (ultra-kompaktno baterijsko električno vozilo s dva sjedala koje je predstavljeno u prosincu 2020. godine) su konstruirane kako bi proširile područja aktivnosti svojih korisnika i pomogle im u različitim fazama života i ponudile nove, dosad nepoznate oblike vrijednosti kretanja.

Toyota C+WALK T_06

Nastavljajući isporučivati načine kretanja koji se jednostavno koriste i bude želju za putovanjem, Toyota namjerava donijeti sreću čim većem broju ljudi. Zbog toga unutar serije C+WALK Toyota trenutno razvija izvedbu sa sjedalom te izvedbu za spajanje s invalidskim kolicima. C+WALK T se proizvodi u tvornici Toyoda Iron Works, ima istosmjerni motor bez četkica te litij-ionsku bateriju i pogon na prednje kotače. Maloprodajna cijena (ovisno o modelu) kreće se od 341.000 do 354.200 tisuća jena (19.850 do 20.600 kn).

Ključne riječi:
BEV C+WALK T Toyota tri kotača
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.