Vidiauto Novosti Najave Toyota Auris bez dizel motora u ponudi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.03.2018. 06:10

Nova generacija 

Nova Toyota Auris bez dizel motora, ali s dvije hibridne verzije

Toyota Auris bez dizel motora u ponudi

Toyota je na Salonu automobila u Ženevi, među ostalim, prikazala i potpuno novu generaciju svojeg kompaktnog modela Auris, a koji će u ponudi biti samo kao benzinac ili hibrid.

Potpuno nova generacija Toyote Auris predstavljena je jučer u Ženevi, a kako je i moderno u današnje vrijeme, novi model u ponudi neće imati dizel motore ali će se ponuditi dvije verzije hibridnog modela, što je novost na Europskom tržištu.

Toyota Auris sa strane

Tako će kupci moći birati između 1,8-litrenog hibrida koji nudi snagu od 122 KS te jačeg 2,0-litrenog hibrida koji nudi snagu od 180 KS. Osnovni će pak motor biti turbo benzinac obujma 1,2 litre koji nudi snagu od 116 KS. Za sada se neće nuditi plug-in verzija, jer iz Toyote poručuju kako će bateriju biti dovoljno puniti iz regeneracije kod kočenja.

Toyota Auris straga

Nova Toyota Auris dolazi s potpuno novim dizajnom, neuobičajeno privlačnim i sportskim, no stražnji kraj pomalo podsjeća na Mazdu 3, iako ima dovoljno svojih detalja. Karoserija je duža 40 mm, ali i niža 25 mm te uz veći međuosovinski razmak nudi više mjesta u unutrašnjosti, ali i u prtljažniku. Novi Auris pak koristi TNGA podvozje kao i C-HR i Prius.

Toyota Auris 2

U novi Auris će biti moguće ugraditi sve aktualne pomoći vozaču, a većina njih će biti ponuđena serijski. Kako Toyota Auris u Europi prodaje velike količine hibridnog modela, ne sumnjamo kako kupcima dizelaši neće nedostajati. Novi Auris u prodaju dolazi u drugoj polovici godine, a očekujemo da će cijena osnovne Toyote Auris biti oko 125.000 kuna.

Ključne riječi:
Auris Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.