Vidiauto Novosti Događanja Poslastice na Festivalu brzine u Goodwoodu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.06.2016. 21:05

Nissan GT-R i kao dron 

Poslastice za sve koji dođu na Festival brzine u Goodwoodu

Poslastice na Festivalu brzine u Goodwoodu

Uz Nissan GT-R 2017 s 3,8-litrenim V6 motorom s dva turbopunjača snage povećane na 570 KS u Goodwoodu će biti predstavljen i Nissanov dron GT-R.

Uz Nissan GT-R 2017 s 3,8-litrenim V6 motorom s dva turbopunjača snage povećane na 570 KS u Goodwoodu će biti predstavljen i Nissanov dron GT-R.

Nissan GT-R dron je jedan od najbrže ubrzavajućih dronova na svijetu,  posebno je napravljen za utrku s novim GT-R-om u Silverstoneu, a taj dron do 100 km/h ubrzava za samo 1,3 sekunde!
Video tog dvoboja možete pogledati na 

http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/MultiMediaCenter/Videos.aspx.

Na stazu će izaći i Nissan GT-R prilagođen za drift, vlasnik rekorda u Guinessovoj knjizi. Superautomobil GT-R znatno je dorađen kako bi zadržao ono što mu i pripada; status najpoželjnijeg automobila među ljubiteljima automobila diljem svijeta, a oduševljenoj publici naklonit će se od 23. – 26. lipnja 2016. Snaga 3,8-litrenog V6 motora s dva turbopunjača povećana je na 570 KS, a brojne su ga izmjene dinamičkih postavki učinile profinjenijim no ikad prije. Najveće su promjene zahvatile unutrašnjost, koja je sada mnogo profinjenija i luksuznija, a izmijenjen je i dizajn prednjeg i stražnjeg kraja za suvremeniji izgled.

Nissan GT-R Nismo-1

I britanski vozač Nismoa Jann Mardenborough vraća se na goodwoodsko brdo gdje je već potvrdio svoj status legende.
U lipnju 2014., gamer koji je postao trkač sa svojim je Nissanom GT-R Nismo Time Attack srušio rekord za najbrži uspon uz stazu dugu gotovo dva kilometra, ostvarivši vrijeme od 49,27 sekundi. Ove će godine Mardenborough upravljati novim Nissanom GT-R za 2017.

U stvarnom će svijetu još jedan rekorder paliti gume pred očima posjetitelja Festivala za upravljačem GT-R-a Nismo, vlasnika rekorda u Guinessovoj knjizi. Taj je automobil u travnju ove godine srušio rekord za najveću brzinu postignutu u driftu: pod kutom od 30 stupnjeva vozio je zapanjujućom brzinom od 304,96 km/h!

Na Nissanovu izložbenom prostoru nalazit će se i prvi 4D vozački simulator virtualne stvarnosti na svijetu. Tisuće posjetitelja Festivala moći će u virtualnom svijetu sa suvozačeva sjedala novog GT-R-a osjetiti uzbuđenje uspona s Mardenboroughom za upravljačem. Nissan je s pomoću uređaja Samsung Gear VR i najnaprednijih dinamičkih sjedala stvorio prvi 4D vozački simulator virtualne stvarnosti. U vožnji s velškim trkačem u legendarnom GT-R-u istovremeno će moći uživati do 15 posjetitelja.

Ključne riječi:
Goodwood GT-R Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.