Vidiauto Novosti Najave Najsnažniji Lexus bit će model LC F

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.12.2017. 06:21

Japanska jurilica 

Hoće li novi Lexus LC F biti brži od Nissana GT-R?

Najsnažniji Lexus bit će model LC F

Lexus priprema najsnažniji automobil koji je ikada proizveo, a riječ je sportskoj verziji novog coupea LC pod oznakom F, a koji će raspolagati s više od 600 KS.

U posljednje se vrijeme sve više šuška kako će Lexus napraviti automobil koji će po performansama biti konkurentan Nissanu GT-R, ali i dalje će se raditi o luksuznom vozilu koji će konkurirati prvenstveno njemačkim modelima BMW M6 i Mercedes GT AMG.

Lexus LC 500 sa strane

Pod poklopcem motora Lexusa LC F će se vjerojatno naći benzinski V8 motor obujma oko 4,0 litre i s preko 600 KS. Za usporedbu treba uzeti da je dosadašnji LC 500 model raspolagao s 471 KS, a koji se pokazao s dobrim performansama, nije teško za zaključiti kako bi novi model stvarno mogao konkurirati Nissanu GT-R.

Lexus LC 500 straga

Ovdje je sad samo važno da radi završnih rezultata prilagođavanja automobilu luksuzu neće trpjeti performanse, jer su kupci Lexus modela ipak nešto drugačiji od onih koji kupuju njemačko trojstvo. S druge strane, navodno će novi model imati 7% manju masu zahvaljujući upotrebi lakih materijala, što dovodi do zaključka da sportski inženjeri ipak imaju zadnju riječ.

Lexus LC 500 interijer

Iako je još mnogo nepoznanica, uključujući i točan izgled, zanimljivo je da se već zna koliko će novi Lexus LC F koštati u Sjedinjenim američkim državama, gdje će se u prodaji naći najkasnije 2019. godine, a cijena će mu biti oko 176.000 USD (oko 1.160.000 kn). Možda će LC F dostići GT-R po performansama, no izgleda da će cijena ostati preko 70% viša. Naime, novi Nissan GT-R za 2018. u  SAD-u se može kupiti za 99.990 USD (oko 660.000 kn).

Ključne riječi:
LC F Lexus
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.