Vidiauto Novosti Najave GT-R upravljan PlayStation kontrolerom

Autor: IR Objavljeno: 12.10.2017. 11:58

Virtualna stvarnost 

S PlayStation kontrolerom upravljao pravim Nissanom GT-R

GT-R upravljan PlayStation kontrolerom

Nissan i Sony Europe udružili su snage i napravili jedinstveni Nissan GT-R/C s kojim se upravlja Dual Shock 4 kontrolerom za konzolu PlayStation 4.

Kako bi što bolje promovirao najnoviji nastavak igre Gran Tourismo Sport, Sony je u suradnji s Nissanom napravio posebnu izvedbu Nissana GT-R/C kojim se upravlja putem kontrolera Dual Shock 4. Zanimljivo je kako je na ovom specijalnom automobilu skinuta blokada, pa tako ova verzija Nissana GT-R/C može pojuriti do 313 km/h bez vozača!

Nissan GT-R i Playstation 2

Automobilom Nissan GT-R/C oko staze Silverstone upravljao je vozač momčadi NISMO Jann Mardenborough. Jann je automobilom GT-R/C upravljao iz kokpita helikoptera Robinson R44 Raven II kojem je za tu priliku izdana posebna dozvola za let pri niskim visinama.

Nissan GT-R i Playstation 4

Nissan GT-R/C konstruirao je proizvođač JLB Design Ltd. iz Velike Britanije na temelju serijskog modela R35 pokretanog V6 motorom snage 542 KS iz 2011., iste godine kad je Jann Mardenborough pobijedio u natjecanju GT akademije. Mardenborough je u najbržem krugu (1:17:47) ostvario prosječnu brzinu od 122 km/h i najveću brzinu od 210 km/h. Prosječna brzina koju na 2,6 km dugoj stazi ostvaruju automobili s vozačem za upravljačem iznosi 134 km/h.

Nissan GT-R i Playstation 3

GT-R/C ima četiri robota koji su zaduženi za upravljanje, mijenjanje stupnjeva prijenosa, kočenje i ubrzavanje. Šest računala ugrađenih u prtljažnik prenose upute automobilu do 100 puta u sekundi. Položaj upravljača mjeri se u omjeru od 1:65.000. Obični je kontroler PS4 DualShock 4 spojen s mikroračunalom koje prihvaća signale joysticka i tipki te ih prenosi u sustave ugrađene u GT-R/C. Bežično upravljanje radi na udaljenosti do jednog kilometra.

Nissan GT-R i Playstation 6

Kako bi Mardenborough mogao procijeniti brzinu vozila u zavojima, u automobil je ugrađen senzor Racelogic VBOX Motorsport koji podatke prenosi na LCD zaslon u kokpitu helikoptera. Nissan GT-R/C je opremljen i dvama neovisnim sigurnosnim sustavima koji funkcioniraju na različitim frekvencijama. Oni omogućuju dvojici dodatnih inženjera potpuno zaustavljanje automobila i gašenje motora u slučaju da glavni vozač izgubi nadzor nad vozilom. Ovakva se promocija neke video igre teško može nadmašiti.

Ključne riječi:
GT-R Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.