Vidiauto Novosti Najave Čitava povijest Skylinea u jednom videu

Autor: IR Objavljeno: 25.10.2017. 06:33

Skyline i GT-R 

Dvije i pol minute užitka za ljubitelje Skylinea

Čitava povijest Skylinea u jednom videu

Nissan Skyline, odnosno GT-R u novije doba, jedan je od najkarizmatičnijih vozila u povijesti, a za sve ljubitelje donosimo pregled svih izvedbi kroz povijest.

Mislimo da ne postoji ljubitelj automobila kojemu se baš ni jedna generacija Nissan Skylinea, ili u novije doba Nissan GT-R, nije zavukla pod kožu, jer je ipak riječ o jednom od najpopularnijih i iznenađujuće dostupnih automobila u današnje vrijeme.

Sve je krenulo prije 60 godina, kada je u travnju 1957. godine predstavljena prva generaciju Skylinea koji je bio obiteljska limuzina opremljena motorom snage 60 KS, a koji je mogao postići maksimalnu brzinu od 125 km/h, i zanimljivo je kako je predstavljen pod imenom tvrtke Prince, koja se je kasnije spojila s tvrtkom Nissan. Devet godina kasnije, 1966., predstavljen je Prince Skyline Sedan sa 68 KS snažnim motorom i ručnim mjenjačem s tri brzine.

Nissan GT-R Nismo

Tri godine kasnije predstavljen je Skyline GT-R koji je uveo coupe liniju, a bio je opremljen s dvolitrenim šestcilindričnim motorom snage 160 KS i maksimalna mu je brzina iznosila 200 km/h, što je za 1969. godinu bio jako dobar rezultat. Nova generacija koja je predstavljena 1973. godine je bio prvi Japanski automobil koji je imao ugrađene sve četiri disk kočnice, a ujedno je i model koji je zadnji nosio oznaku GT-R, barem u ono vrijeme.

Da vam ne pokvarimo ostatak videa, savjetujemo vam da se udobno smjestite, stavite slušalice u uši i uživate u zvuku i videu, a ujedno ćete naučiti nešto novo ili se podsjetiti što sve znate.

Ključne riječi:
GT-R Nissan Skyline
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. listopad 1958.

10-16-1958 Muscle Car pick-up

Muscle Car pick-up

Chevrolet je predstavio model El Camino, pick-up koji je zbog prodajnog neuspjeha već za dvije godine izbačen iz prodaje. Model je uspješno zaživio tek 1964. u novom izdanju kao "muscle-car" pick-up s V8 motorom obujma 7,4 litre.

vs