Vidiauto Novosti Najave Čitava povijest Skylinea u jednom videu

Autor: IR Objavljeno: 25.10.2017. 06:33

Skyline i GT-R 

Dvije i pol minute užitka za ljubitelje Skylinea

Čitava povijest Skylinea u jednom videu

Nissan Skyline, odnosno GT-R u novije doba, jedan je od najkarizmatičnijih vozila u povijesti, a za sve ljubitelje donosimo pregled svih izvedbi kroz povijest.

Mislimo da ne postoji ljubitelj automobila kojemu se baš ni jedna generacija Nissan Skylinea, ili u novije doba Nissan GT-R, nije zavukla pod kožu, jer je ipak riječ o jednom od najpopularnijih i iznenađujuće dostupnih automobila u današnje vrijeme.

Sve je krenulo prije 60 godina, kada je u travnju 1957. godine predstavljena prva generaciju Skylinea koji je bio obiteljska limuzina opremljena motorom snage 60 KS, a koji je mogao postići maksimalnu brzinu od 125 km/h, i zanimljivo je kako je predstavljen pod imenom tvrtke Prince, koja se je kasnije spojila s tvrtkom Nissan. Devet godina kasnije, 1966., predstavljen je Prince Skyline Sedan sa 68 KS snažnim motorom i ručnim mjenjačem s tri brzine.

Nissan GT-R Nismo

Tri godine kasnije predstavljen je Skyline GT-R koji je uveo coupe liniju, a bio je opremljen s dvolitrenim šestcilindričnim motorom snage 160 KS i maksimalna mu je brzina iznosila 200 km/h, što je za 1969. godinu bio jako dobar rezultat. Nova generacija koja je predstavljena 1973. godine je bio prvi Japanski automobil koji je imao ugrađene sve četiri disk kočnice, a ujedno je i model koji je zadnji nosio oznaku GT-R, barem u ono vrijeme.

Da vam ne pokvarimo ostatak videa, savjetujemo vam da se udobno smjestite, stavite slušalice u uši i uživate u zvuku i videu, a ujedno ćete naučiti nešto novo ili se podsjetiti što sve znate.

Ključne riječi:
GT-R Nissan Skyline
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.