Vidiauto Novosti Najave Totalno novo: Citroen DS 5LS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.12.2013. 17:10

Luksuzna limuzina 

Totalno novo: Citroen DS 5LS

Totalno novo: Citroen DS 5LS

Citroen DS 5LS je nova luksuzna limuzina namijenjena kineskom tržištu. Duljina je 4,7 metara, a dizajn je nadahnut konceptnim vozilima Numéro 9 i Wild Rubis.

Citroen DS 5LS predstavljen je u Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, a automobil će se proizvoditi u kineskoj tvornici u Shenzhenu. Prodaja starta u ožujku 2014. godine.

Bit će to limuzina dužine 4,7 metara, širine 1,84 metara i visine 1,5 metara, uz međuosovinski razmak od 2,7 metara, s obilježjima DS linije. Fokus je na obujmu, prostranosti, uglađenošću, a DS 5LS tržište bi trebao osvajati i dizajnom i snagom.
Dizajn odlikuju reljefna maska motora DS Wings, a s prednjim se svjetlima spaja dvama kromiranim profilima koji tvore širok luk i prednjem dijelu daju dinamičan i moderan izgled. Prednja svjetla su u obliku bumeranga, a logotip DS nalazi se na rešetki maske. Stražnji dio ističe se ekskluzivnim LED svjetlima: kromirani okvir na staklima naglašava trodimenzionalnost svjetala.

Citroen DS 5LS_2

U unutrašnjosti je naglasak stavljen na plemenite i izvorne materijale poput metala, drva i poluanilinske kože. Prednja sjedala su s masažom, stražnja sjedala s naslonima s nagibom do 29°, dok su nasloni za glavu u stilu avionskih.

Ispod haube će se nalaziti samo dva turbobenzinska motora - THP 160 i THP 200, sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipa Twin Scroll, u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Inače, u Kini se vozila iz DS linije prodaju samostalno, pod tim nazivom.

Citroen DS 5LS_3
Citroen DS 5LS_4
Citroen DS 5LS_5
Citroen DS 5LS_6
Ključne riječi:
Citroën DS DS 5LS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs