Vidiauto Novosti Najave Totalno novo: Citroen DS 5LS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.12.2013. 17:10

Luksuzna limuzina 

Totalno novo: Citroen DS 5LS

Totalno novo: Citroen DS 5LS

Citroen DS 5LS je nova luksuzna limuzina namijenjena kineskom tržištu. Duljina je 4,7 metara, a dizajn je nadahnut konceptnim vozilima Numéro 9 i Wild Rubis.

Citroen DS 5LS predstavljen je u Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, a automobil će se proizvoditi u kineskoj tvornici u Shenzhenu. Prodaja starta u ožujku 2014. godine.

Bit će to limuzina dužine 4,7 metara, širine 1,84 metara i visine 1,5 metara, uz međuosovinski razmak od 2,7 metara, s obilježjima DS linije. Fokus je na obujmu, prostranosti, uglađenošću, a DS 5LS tržište bi trebao osvajati i dizajnom i snagom.
Dizajn odlikuju reljefna maska motora DS Wings, a s prednjim se svjetlima spaja dvama kromiranim profilima koji tvore širok luk i prednjem dijelu daju dinamičan i moderan izgled. Prednja svjetla su u obliku bumeranga, a logotip DS nalazi se na rešetki maske. Stražnji dio ističe se ekskluzivnim LED svjetlima: kromirani okvir na staklima naglašava trodimenzionalnost svjetala.

Citroen DS 5LS_2

U unutrašnjosti je naglasak stavljen na plemenite i izvorne materijale poput metala, drva i poluanilinske kože. Prednja sjedala su s masažom, stražnja sjedala s naslonima s nagibom do 29°, dok su nasloni za glavu u stilu avionskih.

Ispod haube će se nalaziti samo dva turbobenzinska motora - THP 160 i THP 200, sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipa Twin Scroll, u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Inače, u Kini se vozila iz DS linije prodaju samostalno, pod tim nazivom.

Citroen DS 5LS_3
Citroen DS 5LS_4
Citroen DS 5LS_5
Citroen DS 5LS_6
Ključne riječi:
Citroën DS DS 5LS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.