Vidiauto Novosti Najave Ford Edge Concept na LA Auto Show

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.11.2013. 19:25

Sajam 

Ford Edge Concept na Los Angeles Auto Show 2013

Ford Edge Concept na LA Auto Show

Na Los Angeles Auto Show 2013 Ford je predstavio Edge Concept namijenjen europskom SUV tržištu.

Na prvi pogled, do izražaja na Fordu Edge Concept dolazi visoko postavljena hauba te dobro dizajnirana prednja svjetla spojena velikom kromiranom maskom hladnjaka. Ford Edge predstavlja veliki SUV koji će se moći parkirati pritiskom samo na gumb ili pak daljinskim upravljanjem koje se može kontrolirati čak i izvan vozila (Fully Assisted Parking Aid prototipna tehnologija).

Ford Edge već postoji u SAD-u i na još nekim tržištima, a Edge predstavljen u Los Angelesu će biti Fordov prvi veliki i luksuzni SUV za Europu. Ford je najavio globalnu prodaju čak 25 vozila u Europi, do 2017. godine. Osim Forda Edge, najavljuje se i novi Ford Kuga te Ford EcoSport.

Inače, prodaja SUV vozila u regiji je porasla sa 6,5 % na 11,9% (između 2005. i 2012, godine), a Ford predviđa da će između 2013. i 2018. prodaja SUV vozila u Europi porasti dodatnih 22%.

Ford Edge Concept (2)

Veliki SUV za europsko tržište nudit će dobro opremljen interijer

Ključne riječi:
Edge Ford koncept Los Angeles SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs