Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera Toyote Aygo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.02.2014. 10:48

Geneva Motor Show 2014 

Svjetska premijera Toyote Aygo

Svjetska premijera Toyote Aygo

Ženevski sajam automobil bit će mjesto svjetske premijere gradskog automobila, nove Toyote Aygo.

Nova Toyota Aygo imat će prednja LED svjetla, veliki Toyotin logo i praktički to je sve što se zna prije svjetske premijere koja će biti održana u Ženevi 4. ožujka 2014. godine.

Toyota Aygo, koja svoju platformu dijeli s još dva modela - Citroen C1 i Peugeot 107, po prvi je put predstavljena 2005. godine, a mali gradski automobil iz A segmenta rezultat je suradnje Toyote i PSA Grupe (Citroen i Peugeot). Aygo je dostupan u verziji s troja i pet vrata, a novi Aygo nastao je korištenjem dizajnerske teme „J-Playfull“ iza koje stoji glavni inženjer David Terai; za nadahnuće je koristio današnju kulturu mladih u Japanu.

Toyota Aygo 2014 (1)

Prvi Aygo je također bio predstavljen u Ženevi, na Salon de'l Automobile Geneve 2005, a naziv Aygo dolazi od „i-go“ te simbolizira slobodu i mobilnost. Odluka o proizvodnji Toyote Aygo pojavila se 2001. godine, a projekt je imao naziv B-Zero. Početkom 2012. godine Toyota je redizajnirala Aygo.

Pročitajte Toyota Aygo 1.0 VVT-i Cool+ TEST 

Pogledajte kako je nastao dizajn nove Toyote Aygo:

Ključne riječi:
Aygo Geneva Motor Show svjetska premijera Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.