Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera Toyote Aygo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.02.2014. 10:48

Geneva Motor Show 2014 

Svjetska premijera Toyote Aygo

Svjetska premijera Toyote Aygo

Ženevski sajam automobil bit će mjesto svjetske premijere gradskog automobila, nove Toyote Aygo.

Nova Toyota Aygo imat će prednja LED svjetla, veliki Toyotin logo i praktički to je sve što se zna prije svjetske premijere koja će biti održana u Ženevi 4. ožujka 2014. godine.

Toyota Aygo, koja svoju platformu dijeli s još dva modela - Citroen C1 i Peugeot 107, po prvi je put predstavljena 2005. godine, a mali gradski automobil iz A segmenta rezultat je suradnje Toyote i PSA Grupe (Citroen i Peugeot). Aygo je dostupan u verziji s troja i pet vrata, a novi Aygo nastao je korištenjem dizajnerske teme „J-Playfull“ iza koje stoji glavni inženjer David Terai; za nadahnuće je koristio današnju kulturu mladih u Japanu.

Toyota Aygo 2014 (1)

Prvi Aygo je također bio predstavljen u Ženevi, na Salon de'l Automobile Geneve 2005, a naziv Aygo dolazi od „i-go“ te simbolizira slobodu i mobilnost. Odluka o proizvodnji Toyote Aygo pojavila se 2001. godine, a projekt je imao naziv B-Zero. Početkom 2012. godine Toyota je redizajnirala Aygo.

Pročitajte Toyota Aygo 1.0 VVT-i Cool+ TEST 

Pogledajte kako je nastao dizajn nove Toyote Aygo:

Ključne riječi:
Aygo Geneva Motor Show svjetska premijera Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.