Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Toyota FCV koncept  na Tokyo Motor Showu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.11.2013. 09:40

Svjetska premijera 

Toyota FCV koncept  na Tokyo Motor Showu

Na Tokyo Motor Showu  Toyota predstavlja svjetsku premijeru FCV koncepta - vozilo s gorivim ćelijama i dosegom od najmanje 500 kilometara. Puni se za samo tri minute.

Toyota FCV veliki je koncept dužine 4,87 metara, širok je 1,81 metara, a visok 1,53 metara, s međuosovinskim razmakom od 2,78 metara. U unutrašnjost kabine može se smjestiti četvero putnika.

Toyota model FCV planira lansirati za dvije godine, 2015. Imat će pogon uz pomoć vodika, a vrijeme punjenja iznosi samo tri minute (praktički isto kao i za punjenje goriva u konvencionalnim vozilima). Kad je Toyota FCV potpuno napunjena može pružiti dovoljno električne energije kojom se zadovolje dnevne potrebe prosječnog japanskog kućanstva na više od tjedan dana (10 kWh).

Pri dizajniranju, dizajneri su se vodili dvjema ključnim karakteristikama vozila na gorive ćelije: transformacija zraka u vodu, kako sustav proizvodi električnu energiju te snažno ubrzanje koje omogućuje električni motor. Pogled na profil asocira na transformaciju zraka u vodu dok prednji dio s otvorima za zrak odaje snažan stav.

Ključne riječi:
FCV koncept Tokyo Motor Show Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.