Vidiauto Novosti Najave BMW-ov motor u Toyoti Verso

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.12.2013. 10:23

Suradnja 

BMW-ov motor u Toyoti Verso 1,6 D-4D

BMW-ov motor u Toyoti Verso

Toyota Verso 1,6 D-4D bit će opremljena BMW-ovimdizelskim  motorom, a rezultat je to suradnje između Toyote i BMW-a.

Finalni proizvod rezultat je ugovora koji su prije dvije godine potpisali Toyota i BMW grupacija, a cilj je bio dizelski motor snage 112 KS. Motor je razvijen u Belgiji te se, prema izjavi iz Toyote, savršeno uklapa s Toyotinim mjenjačem i elektronikom. Ipak, nekoliko je i dijelova na novo razvijeno - nosači motora, novo kućište mjenjača i stop/start sustav. Od siječnja 2014. godine u Toyotinoj tvornici u turskom gradu Adapazariju započinje proizvodnja Toyote Verso s 1,6 D-4D motorom tako da će Toyota Verso u konačnici nuditi četiri dizelska i dva benzinska motora. To je inače jedina tvornica u kojoj se proizvodi Toyota Verso čija je cijena u rangu od 149.900 do 250.614 kuna.

Suradnja Toyote i BMW grupacije uključuje zajednički razvoj sustava gorivih ćelija, studiju isplativosti zajedničkog razvoja platforme sportskog automobila, zajednički rad na razvoju tehnologija lakih karoserija te zajedničko istraživanje litij baterija. U planu je još jedan dizelski motor obujma 2 litre, najavljeno je prije dvije godine.

BMW-ov motor u Toyoti Verso 1,6 D-4D_2

S novim BMW-ovim motorom Verso će nuditi četiri različita dizelska motora

Ključne riječi:
BMW dizel suradnja Toyota Verso
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs