Vidiauto Novosti Najave BMW-ov motor u Toyoti Verso

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.12.2013. 10:23

Suradnja 

BMW-ov motor u Toyoti Verso 1,6 D-4D

BMW-ov motor u Toyoti Verso

Toyota Verso 1,6 D-4D bit će opremljena BMW-ovimdizelskim  motorom, a rezultat je to suradnje između Toyote i BMW-a.

Finalni proizvod rezultat je ugovora koji su prije dvije godine potpisali Toyota i BMW grupacija, a cilj je bio dizelski motor snage 112 KS. Motor je razvijen u Belgiji te se, prema izjavi iz Toyote, savršeno uklapa s Toyotinim mjenjačem i elektronikom. Ipak, nekoliko je i dijelova na novo razvijeno - nosači motora, novo kućište mjenjača i stop/start sustav. Od siječnja 2014. godine u Toyotinoj tvornici u turskom gradu Adapazariju započinje proizvodnja Toyote Verso s 1,6 D-4D motorom tako da će Toyota Verso u konačnici nuditi četiri dizelska i dva benzinska motora. To je inače jedina tvornica u kojoj se proizvodi Toyota Verso čija je cijena u rangu od 149.900 do 250.614 kuna.

Suradnja Toyote i BMW grupacije uključuje zajednički razvoj sustava gorivih ćelija, studiju isplativosti zajedničkog razvoja platforme sportskog automobila, zajednički rad na razvoju tehnologija lakih karoserija te zajedničko istraživanje litij baterija. U planu je još jedan dizelski motor obujma 2 litre, najavljeno je prije dvije godine.

BMW-ov motor u Toyoti Verso 1,6 D-4D_2

S novim BMW-ovim motorom Verso će nuditi četiri različita dizelska motora

Ključne riječi:
BMW dizel suradnja Toyota Verso
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.