Vidiauto Novosti Najave Prvi električni Jaguar je SUV I-Pace

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.03.2018. 06:05

SUV 

Predstavljen je prvi električni Jaguar - SUV I-Pace

Prvi električni Jaguar je SUV I-Pace

Nakon što je na Salonu automobila u Los Angelesu 2016. godine bio predstavljen kao koncept, konačno je predstavljena i serijska izvedba prvog električnog Jaguara.

Jaguar I-Pace je prvi električni Jaguar u serijskoj proizvodnji, a riječ je o modernom SUV vozilu, trenutno najpopularnijem obliku automobila. Iako se dugo čekala produkcijska verzija, iz Jaguara najavljuju vrhunske karakteristike baterije i u ekstremnim uvjetima, a I-Pace je bio testiran i na -40 stupnjeva.

Jaguar I-Pace sa strane

Za pogon se koriste dva elektromotora, svaki zadužen za jednu osovinu, a ukupna snaga im iznosi 400 KS te imaju okretni moment od 696 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok maksimalna brzina još nije objavljena.

Jaguar I-Pace straga

Baterija od 90 kWh bi trebala biti dovoljna za 479 km vožnje, a kako smo već spomenuli, Jaguar tvrdi da se taj rezultat neće puno mijenjati, bez obzira na vanjsku temperaturu. Zanimljivo je da je bateriji do 80% napunjenosti potrebno svega 40 minuta na snažnom i brzom 100 kW punjaču, dok će za isti postotak na 50 kW punjaču I-Paceu trebati 85 minuta.

Jaguar I-Pace range

Jaguar I-Pace je dug 4.682 mm i ima međuosovinski razmak od 2.990 mm, a kako su baterije postavljene u pod vozila, kabina je prilično prostrana, a zapremnina prtljažnika je 656 litara, što je izvrstan rezultat. Unutrašnjost je pak moderna i s ugrađenim svim aktualnim sigurnosnim i multimedijalnim sustavima.

Jaguar I-Pace interijer

Prodaja je već krenula, a cijena za Jaguar I-Pace u Njemačkoj kreće od 77.850 EUR (oko 584.000 kuna).

Ključne riječi:
I-Pace Jaguar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs