Vidiauto Novosti Najave Prvi električni Jaguar je SUV I-Pace

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.03.2018. 06:05

SUV 

Predstavljen je prvi električni Jaguar - SUV I-Pace

Prvi električni Jaguar je SUV I-Pace

Nakon što je na Salonu automobila u Los Angelesu 2016. godine bio predstavljen kao koncept, konačno je predstavljena i serijska izvedba prvog električnog Jaguara.

Jaguar I-Pace je prvi električni Jaguar u serijskoj proizvodnji, a riječ je o modernom SUV vozilu, trenutno najpopularnijem obliku automobila. Iako se dugo čekala produkcijska verzija, iz Jaguara najavljuju vrhunske karakteristike baterije i u ekstremnim uvjetima, a I-Pace je bio testiran i na -40 stupnjeva.

Jaguar I-Pace sa strane

Za pogon se koriste dva elektromotora, svaki zadužen za jednu osovinu, a ukupna snaga im iznosi 400 KS te imaju okretni moment od 696 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok maksimalna brzina još nije objavljena.

Jaguar I-Pace straga

Baterija od 90 kWh bi trebala biti dovoljna za 479 km vožnje, a kako smo već spomenuli, Jaguar tvrdi da se taj rezultat neće puno mijenjati, bez obzira na vanjsku temperaturu. Zanimljivo je da je bateriji do 80% napunjenosti potrebno svega 40 minuta na snažnom i brzom 100 kW punjaču, dok će za isti postotak na 50 kW punjaču I-Paceu trebati 85 minuta.

Jaguar I-Pace range

Jaguar I-Pace je dug 4.682 mm i ima međuosovinski razmak od 2.990 mm, a kako su baterije postavljene u pod vozila, kabina je prilično prostrana, a zapremnina prtljažnika je 656 litara, što je izvrstan rezultat. Unutrašnjost je pak moderna i s ugrađenim svim aktualnim sigurnosnim i multimedijalnim sustavima.

Jaguar I-Pace interijer

Prodaja je već krenula, a cijena za Jaguar I-Pace u Njemačkoj kreće od 77.850 EUR (oko 584.000 kuna).

Ključne riječi:
I-Pace Jaguar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.