Vidiauto Novosti Najave Tesla prošlu godinu završila gubitkom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.02.2018. 06:28

Minus 

Tesla za prošlu godinu u gubitku od čak 2,2 milijarde dolara

Tesla prošlu godinu završila gubitkom

Koliko god da je svi hvaliti i iako prodaja ide koliko toliko dobro, tvrtka Tesla je za 2017. ponovo prijavila gubitak u iznosu od 2,2 milijarde američkih dolara.

Tvrtka Tesla nikako da stane na zelenu granu. Kaku su prije nekoliko dana poslali jedan automobil u svemir, Tesla je za prošlu godinu prijavila čak 2,2 milijarde američkih dolara gubitka, što je povećanje u iznosu od 800 milijuna američkih dolara u odnosu na 2016. godinu.

Tesla Model S bočno

Prihodi su Tesli samo u posljednjem tromjesečju iznosili 3,3 milijarde USD, a riječ je o polozima kupaca nedavno predstavljenog modela Roadster i kamiona Semi. No najveće gubitke generira Tesla Model 3 koji se mjesečno proizvede u svega 2.400 primjeraka umjesto najavljenih 20.000 primjeraka mjesečno.

Tesla Model X

Naravno, ne treba zaboraviti kako je osim lansiranja vozila u svemir, mnogo novaca potrošeno i na razvoj novih modela Roadster i Semi, a koji tek trebaju početi generirati novac tijekom ove godine, a sve ovisi koliko će tržište biti spremno na potpuno električni kamion.

Tesla Model S

Iz Tesle najavljuju kako će proizvodnja modela 3 postepeno rasti i to na 2.500 primjeraka do kraja ožujka, pa do kraja drugog tromjesečja na 5.000 primjeraka, a dok bi do kraja ove godine proizvodnja trebala narasti na 10.000 primjeraka mjesečno. Naravno, pri tome nije rečeno i hoće li i kako biti riješeni problemi kod proizvodnje Modela 3, koji uostalom usporavaju njegovu proizvodnju.

Ključne riječi:
Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.