Vidiauto Novosti Najave Koncept Porsche Mission E Cross Turbo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.03.2018. 06:06

CUV 

Električni Porsche Mission E Cross Turbo na tržište dolazi 2020. godine

Koncept Porsche Mission E Cross Turbo

Jedno od iznenađenja Sajma automobila u Ženevi je zasigurno i Porsche Mission E Cross Turbo, električni koncept koji će na tržište stići već kroz dvije godine.

Još jedan proizvođač je potvrdio kako su električna vozila sve bliže. Čak i Porsche priprema potpuno električni model koji bi se trebao moći kupiti već za dvije godine. Koncept koji je prikazan u Ženevi nagovještaj je tog modela, a koncept je prikazan pod imenom Porsche Mission E Cross Turbo.

Porsche Mission E Cross Turismo Concept straga

Porsche je ovaj model stavio u CUV (Cross Utility Vehicle) klasu, a iako je riječ o električnom vozilu, sportske osobine nisu stavljene u drugi plan. Tako koncept Mission E Cross Turbo pokreću dva elektromotora koja ukupno daju snagu od 440 kW, odnosno 600 KS. To je dovoljno za maksimalnu brzinu od 250 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je potrebno samo 3,5 sekundi.

Porsche Mission E Cross Turismo Concept bird view

No zanimljive su informacije o ugrađenoj bateriji. Naime, iz Porschea tvrde kako je za autonomiju od 400 km bateriju dovoljno puniti svega 15 minuta, a za autonomiju od 100 km, dovoljno je punjenje od samo jedne minute! No nije rečeno na koliko snažnom punjaču su dobili ovakvo mjerenje.

Porsche Mission E Cross Turismo Concept interijer

Električni Porsche Mission E Cross Turbo je dug 395 cm, širok 199 cm a visok 142 cm što je dovoljno za prostranu unutrašnjost i velik prtljažnik, bez obzira na ugrađene baterije. U unutrašnjosti je sve podređeno putnicima, pa ih osim udobnih sjedala očekuje i sva moderna multimedija i mogućnosti spajanja i dijeljenja sadržaja.

Porsche Mission E Cross Turismo Concept straga 2

Serijska proizvodnja ovog, ili sličnog, modela bi trebala započeti već 2020. godine, što je puno bliže nego što mislimo.

Ključne riječi:
Mission E Cross Turbo Porsche
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.