Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi sportaš Rimac C_Two

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.03.2018. 14:30

Električni sportaš 

Ovo je novi električni supersportaš - Rimac C_Two

Predstavljen je novi sportaš Rimac C_Two

Nakon nekoliko teasera, upravo je predstavljen novi Rimac C_Two, kako mu i ime govori, drugi model ove tvrtke, a čiji elektromotori nude ukupnu snagu od čak 1.914 KS uz 2.300 Nm okretnog momenta, a ujedno je predstavljen i novi logo tvrtke.

Konačno su poznate sve informacije o novom modelu koji nam dolazi iz Svete Nedjelje, a riječ je naravno o električnom monstrumu Rimcu C_Two. Ovo je drugi vlastiti model iz te tvrtke, a trebao bi biti proizveden u 150 primjeraka, a ne sumnjamo da će se lako i brzo prodati.

Rimac C_Two sa strane

Osim toga, ipak je riječ o potpuno novom električnom automobilu, koji nema nikakvih dijelova preuzetih s modela Concept One, a nudi ukupnu snagu od čak 1.914 KS uz 2.300 Nm okretnog momenta koju daju četiri elektromotora. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 96 km/h od svega 1,85 sekundi, odnosno od 0 do 100 km/h za 1,97 sekundi te maksimalnu brzinu od 412 km/h uz specijalno dizajnirane Pirelli gume. Ovjes je i na novom modelu aktivan, a i svi kotači skreću, a uz mnogobrojne senzore po čitavom automobilu, ugrađeno je i 8 kamera.

Rimac C_Two vrata

Osim gotovo dvostruko veće snage, model Rimac C_Two nudi i bateriju koja bi trebala biti dostatna za 650 km, a koja je postavljena u centralnom dijelu kabine i proteže se od sprijeda, pa sve do stražnjeg kraja gdje dodatno dobiva na svojoj širini. Vrijeme punjenja baterije je 30 minuta do 80% napunjenosti na brzim punjačima. Novi model sada dolazi sa zračnim jastucima za vozača i suvozača.

Rimac C_Two straga

Rimac C_Two sada ima dužu karoseriju od 4750 mm, visina je 1208 mm a širina 1986 mm i radi toga će najviše profitirati putnici jer će sada vožnja biti puno ugodnija u prostranijem interijeru. Tome će pripomoći i potpuno nova unutrašnjost u kojoj ćete pronaći novi infotainment sustav, a središnji zaslon je sada veći i postavljen vodoravno.

Rimac C_Two interijer

Jedna od važnijih stvari je i to što će u budućnosti Rimac C_Two nuditi autonomnu vožnju 4. razine.  Sam sustav je još uvijek u razvoju, odnosno hardver će biti ugrađen u sve modele C_Two, no gotov softver za takvu vrstu autonomije će doći kasnije. Također iz Rimca najavljuju kako nije riječ o sustavu koji će zamijeniti vozača, već je riječ o sustavu koji će pomagati vozaču. 

Rimac C_Two kravata

Ne treba ni zaboraviti spomenuti početnu cijenu za Rimac C_Two od 1.700.000 EUR, a svih 150 primjeraka će se proizvesti isključivo u Hrvatskoj.

Ključne riječi:
C_Two Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.