Vidiauto Novosti Najave Uštede na eko vozilima i do 80000 kuna

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.04.2018. 06:16

Poticaji 

Kreću poticaji za ekološka vozila – uštedite i do 80.000 kuna na električnim vozilima

Uštede na eko vozilima i do 80000 kuna

U srijedu, 25.04.2018., ponovo kreće odobravanje poticaja za kupnju ekoloških vozila, ali i motocikala, skutera i četverocikala te električnih bicikala, a uštede se penju i do 80.000 kuna.

Nakon tri godine čekanja, ponovo se pokreće akcija poticaja za kupnju ekoloških automobila, s nešto promijenjenim uvjetima. Jedna od novosti je da u akciji sada sudjeluju i električni skuteri, motocikli i četverocikli, te sve popularniji električni bicikli.

Renault Zoe

Najveću uštedu od 80.000 kuna moći ćete ostvariti prilikom kupnje električnih automobila, no morate znati kako iznos poticaja ne smije biti veći od 40% posto prodajne cijene automobila. 40.000 kuna je pak moguće uštedjeti prilikom kupnje plug-in hibridnih vozila kojima je emisija CO2 manja od 50 g/km, a uspjeli smo pronaći dva takva modela na našem tržištu – Mitsubishi Outlander PHEV (CO2 vrijednost je 41 g/km) i Toyota Prius Plug-In (CO2 vrijednost je 28 g/km).

Toyota Prius Plug-In Hibrid Executive straga u prirodi

Za kupnju električnih skutera, motocikla i četverocikla iznos poticaja iznosi 20.000 kuna, dok je poticaj za kupnju električnih bicikala 5.000 kuna. Ukupan iznos koji je osiguran za poticaje iznosi 12 milijuna kuna za građane te 13 milijuna kuna za tvrtke.

Hyundai Kona Electric

Procedura subvencioniranja je jednostavna – Fondu treba elektronički dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisati prijavni obrazac koji će se od srijede od 10 sati moći preuzeti na web stanici Fonda (www.fzoeu.hr), presliku osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu.

BMW i3S

Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu zaprimanja zahtjeva. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Volkswagen e-Golf

Kao što je vidljivo, mnoga hibridna vozila, kojih je na tržištu puno više nego električnih vozila, nažalost nećete moći kupiti uz poticaje, no kako bi se u narodu reklo – bolje išta nego ništa!

Ključne riječi:
električni automobil plug-in hibridni pogon poticaji
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.