Vidiauto Novosti Najave Prikazan Volkswagen ID. Roomzz koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.04.2019. 06:22

Koncept 

U Šangaju je predstavljen Volkswagen ID. Roomzz koncept

Prikazan Volkswagen ID. Roomzz koncept

Volkswagen je na Salonu automobila u Šangaju predstavio koncept ID. Roomzz, koji će kroz dvije godine krenuti u serijsku proizvodnju.

Na Salonu automobila u Šangaju Volkswagen je predstavio još jedan električni koncept iz ID. obitelji, a riječ je o SUV vozilu s tri reda sjedala koji se svrstava u klasu 5-metarskih modela, a najavljuju ga kao idealan automobil za obiteljske, ali i za poslovne potrebe.

Volkswagen I.D. Roomzz sa strane

ID. Roomzz je postavljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, a pokreću ga dva elektromotora koji daju ukupnu snagu od 306 KS, dok je pogon na sve kotače.

Volkswagen I.D. Roomzz  baterija

Ugrađena baterija kapaciteta 82 kWh omogućuje ID. Roomzzu autonomiju do 450 km, a na brzom 150 kW punjaču se baterija do 80% kapaciteta može napuniti za oko pola sata.

Volkswagen I.D. Roomzz  sprijeda

Što se pak voznih karakteristika tiče, ID. Roomzz ima ograničenu maksimalnu brzinu na 180 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba svega 6,6 sekundi.

Volkswagen I.D. Roomzz  interijer

Unutrašnjost je varijabilna, a njome dominira digitalni kokpit, a u ponudi je i ID. Pilot sustav autonomne vožnje četvrtog nivoa. Sjedala su pak presvučena AppleSkin materijalom koji se dobiva iz recikliranih materijala, dok CleanAir sustav osigurava uvijek čist zrak u kabini.

Volkswagen I.D. Roomzz u vožnji

Serijska proizvodnja za Volkswagen ID. Roomzz bi trebala startati tijekom 2021. godine, a prvo će biti ponuđen na Kineskom tržištu, a kasnije i na ostalim tržištima.

Volkswagen I.D. Roomzz  salon 2
Ključne riječi:
električni automobil koncept Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs