Vidiauto Novosti Najave Honda e Prototype uskoro u proizvodnji

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.03.2019. 06:12

Najava 

e Prototype najavljuje veliku električnu ofenzivu iz Honde

Honda e Prototype uskoro u proizvodnji

Honda je na Salonu automobila u Ženevi prikazala gotovo produkcijsku izvedbu svojeg budućeg električnog predstavnika u gradskoj klasi automobila, a s kojim kreće i elektrifikacija europskih modela.

Nakon što je već bio predstavljen kao koncept Urban EV, Honda je na Salonu automobila u Ženevi prikazala model e Prototype koji je sada korak bliže serijskoj proizvodnji, dok se produkcijski model očekuje na jesen, odnosno bit će prikazan na Salonu automobila u Frankfurtu, kada će biti poznato i službeno ime ovog zanimljivog automobila.

161978_HONDA_E_PROTOTYPE_WORLD_PREMIERE_AT_GENEVA_INTERNATIONAL_MOTORSHOW_2019

Honda je prije dvije godine objavila kako namjerava do 2025. godine u Europi prodavati dvije trećine isključivo električnih i hibridnih modela, no prema najnovijim informacijama Honda računa kako bi do 2025. godine svi modeli prodani na europskom tlu trebali biti električni.

162364_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow

Glavnu ulogu bi trebao preuzeti model e Prototype koji bi u serijsku proizvodnju trebao krenuti krajem ove godine, a tada bi trebala krenuti i prodaja. Honda očekuje kako će godišnje prodavati oko 5.000 ovih vozila.

162373_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow

Serijska verzija će dolaziti isključivo kao model s pet vrata i s prostorom za smještaj pet putnika, s time kako će stražnje kvake ostati sakrivene kao i na konceptu, dok se očekuje kako će kvake na prednjim vratima biti klasičnog izgleda, a te će Honda e Prototype imati i klasične retrovizore.

162384_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow

Unutrašnjost je uređena u kombinaciji retro izgleda sa svim najmodernijim dodacima, a tu se posebno ističu zasloni koji se protežu gotovo čitavom prednjom konzolom. Ono što uvijek hvalimo u posljednje vrijeme je podešavanje ventilacije koje je izdvojeno od infotainment sustava, što olakšava upotrebu.

162378_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow

O pogonskom agregatu se još ne zna puno, no prema najavama bi trebao imati doseg od preko 200 km, a nudit će i brzo punjenje do 80% za 30 minuta. No najveća novost će zasigurno biti pogon na stražnje kotače.

162367_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow

Hoće li i serijska Honda e Prototype imati ono nešto što nudi svaka Honda, vidjet ćemo već na jesen, no već je sada poznato kako je Honda već zaprimila preko 15.000 prijava zainteresiranih budućih kupaca ovog modela.

162370_Honda_e_Prototype_at_Geneva_International_Motorshow
Ključne riječi:
e Prototype električni automobil Honda Urban EV concept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.