Vidiauto Novosti Najave Ovo je prvi električni Seat el-Born

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.03.2019. 06:24

Ženeva 2019. 

Danas će biti predstavljen prvi električni Seat – el-Born

Ovo je prvi električni Seat el-Born

Danas će javnosti biti predstavljen Seat el-Born, prvo vozilo iz Seata na električni pogon, a serijska verzija bi trebala biti predstavljena do kraja godine.

Danas će u Ženevi biti prikazan prvi potpuno električni automobil iz Seata - el-Born. Doduše bit će predstavljen kao koncept, no serijska verzija, koja će se na tržištu naći krajem godine, bit će različita samo u detaljima.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_01_HQ

Seat el_born je postavljen na MEB platformu a pogoni ga elektromotor snage 204 KS koji mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_06_HQ

Doseg 62 kWh baterije po WLTP standardu je 420 km, a zahvaljujući kompatibilnosti s punjačima snage do 100 kW, baterija se od 0 do 80 % kapaciteta može napuniti za 47 minuta, a jedina mana navedenog je što su takvi punjači prilično rijetki.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_09_HQ

Iako je el_born dizajniran pomalo u smjeru monovolumena, dizajn je privlačan i sportski. Osim toga, ovakav dizajn omogućuje i mnogo prostora u unutrašnjosti. S druge strane, unutrašnjost je dizajnirana prilično konzervativno, a svim funkcijama vozila upravlja se pomoću 10-inčnog zaslona smještenog na vrh središnje konzole, dok je kokpit digitalan. Maknuta je i ručica mjenjača, a njenu funkciju su preuzele tipke, a time su se dobili dodatni pretinci u središnjoj konzoli.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_10_HQ

Seat el-Born će biti zasigurno jedan od zanimljivih automobila pogonjenih električnim pogonom. O cijenama se za sada ne govori, te će one biti objavljene u trenutku predstavljanja serijske izvedbe.

Ključne riječi:
el-Born električno vozilo Seat Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs