Vidiauto Novosti Najave Ovo je prvi električni Seat el-Born

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.03.2019. 06:24

Ženeva 2019. 

Danas će biti predstavljen prvi električni Seat – el-Born

Ovo je prvi električni Seat el-Born

Danas će javnosti biti predstavljen Seat el-Born, prvo vozilo iz Seata na električni pogon, a serijska verzija bi trebala biti predstavljena do kraja godine.

Danas će u Ženevi biti prikazan prvi potpuno električni automobil iz Seata - el-Born. Doduše bit će predstavljen kao koncept, no serijska verzija, koja će se na tržištu naći krajem godine, bit će različita samo u detaljima.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_01_HQ

Seat el_born je postavljen na MEB platformu a pogoni ga elektromotor snage 204 KS koji mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_06_HQ

Doseg 62 kWh baterije po WLTP standardu je 420 km, a zahvaljujući kompatibilnosti s punjačima snage do 100 kW, baterija se od 0 do 80 % kapaciteta može napuniti za 47 minuta, a jedina mana navedenog je što su takvi punjači prilično rijetki.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_09_HQ

Iako je el_born dizajniran pomalo u smjeru monovolumena, dizajn je privlačan i sportski. Osim toga, ovakav dizajn omogućuje i mnogo prostora u unutrašnjosti. S druge strane, unutrašnjost je dizajnirana prilično konzervativno, a svim funkcijama vozila upravlja se pomoću 10-inčnog zaslona smještenog na vrh središnje konzole, dok je kokpit digitalan. Maknuta je i ručica mjenjača, a njenu funkciju su preuzele tipke, a time su se dobili dodatni pretinci u središnjoj konzoli.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_10_HQ

Seat el-Born će biti zasigurno jedan od zanimljivih automobila pogonjenih električnim pogonom. O cijenama se za sada ne govori, te će one biti objavljene u trenutku predstavljanja serijske izvedbe.

Ključne riječi:
el-Born električno vozilo Seat Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.