Vidiauto Novosti Autobiz Eko ofenziva šest novih modela iz Seata

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.04.2019. 06:21

Eko ofenziva 

U dvije godine Seat planira šest električnih i plug-in hibridnih modela

Eko ofenziva šest novih modela iz Seata

I u Seatu razmišljaju ekološki, stoga u sljedeće dvije godine planiraju predstaviti 6 novih električnih i plug-in hibridnih modela.

Seat kreće u ozbiljnu ofenzivu s ekološkim automobilima, pa u sljedeće dvije godine planiraju predstaviti čak 6 električnih i hibridnih automobila koji će krenuti u borbu za kupce već etabliranih modela.

SEAT_MiiMetropolisLab_007_HQ

Seat Mii

Što se tiče električnih modela, riječ je o nedavno predstavljenom konceptu el-Born, ali će električnu izvedbu dobiti i model Mii. Za one koji ne znaju Seat Mii je blizanac VW Up-a i Škode Citigo, a kao ni Škoda, službeno se ne prodaje na našem tržištu.

SEAT_MiiMetropolisLab_001_HQ

Seat Mii

Seat priprema i nove generacije za model Leon i Tarraco, a obje će dobiti i svoje plug-in hibridne izvedbe, a iste varijante će imati i Cupra Leon i Cupra Formentor.

SEAT-Minimo-A-vision-of-the-future-of-urban-mobility_02_HQ

Seat Minimo

Za sada još jedino nema nikakvih informacija što će biti s konceptnim modelom Minimo, Seatovim konkurentom Renault Twizyja, a kojeg je Seat predstavio u Barceloni kao koncept urbane mobilnosti u budućnosti.

SEAT-Minimo-A-vision-of-the-future-of-urban-mobility_12_HQ

Seat Minimo

Osim toga, Seat u suradnji s Volkswagenom razvija i novu platformu koja će biti manja verzija modularne električne platforme (MEB), a koju će koristiti brojna vozila iz grupacije, čija će dužina biti oko 4 metra.

SEAT-el-Born-plugged-into-electric-mobility_01_HQ

Seat pak planira na toj novoj platformi napraviti potpuno električno vozilo čija bi početna cijena trebala biti manja od 20.000 EUR (oko 150.000 kuna), a na razvoju tog novog modela radi više od 300 visokokvalificiranih inženjera.

Ključne riječi:
Cupra električni automobil Formentor Leon mii Minimo plug-in hibridni pogon Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.