Vidiauto Novosti Najave Alfa Romeo prikazao SUV koncept Tonale

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.03.2019. 06:02

Ženeva 2019. 

Koncept Alfa Romeo Tonale najavljuje novi kompaktni SUV

Alfa Romeo prikazao SUV koncept Tonale

Alfa Romeo je u Ženevi prikazao zasigurno jedan od najljepših koncepata, a riječ je o SUV modelu Tonale, koji će se uskoro moći vidjeti i na cestama.

Alfa Romeo svojim konceptnim SUV-om Tonale ponovo obara ljepotom i bez straha možemo reći kako je riječ o jednom od najatraktivnijih izložaka na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi. SUV Tonale je najava budućeg kompaktnog SUV-a iz Alfe koji će se smjestiti ispod modela Stelvio, a samo ime je koncept dobio po planinskom prijevoju u Italiji.

190305_Alfa-Romeo_Tonale_02

Koncept se posebno ističe dizajnom prednjih i stražnjih svjetala, a tu je i karakteristična Alfa Romeo maska, a Tonale je postavljen na 21-inčne aluminijske naplatke tipičnog Alfinog dizajna. Tu su još i dinamične linije sa skrivenim kvakama stražnjih vrata koje doprinose prilično kupeovskom izgledu.

190305_Alfa-Romeo_Tonale-Concept_01

Koncept Alfa Romeo Tonale pokreće hibridni plug-in pogon s tri načina rada – Natural koji nudi hibridni pogon, Dual Power koji nudi najbolje performanse te Advance Efficiency, odnosno Advance E. nudi potpuno električni pogon.

190305_Alfa-Romeo_Tonale-Concept_02

I koliko je vanjski dizajn gotovo moguće proizvoditi u neizmijenjenom obliku, u unutrašnjosti dolazi do izražaja kako je riječ o konceptnom vozilu. U unutrašnjosti se koriste aluminij i Alcantara, a tu su i prozirni paneli iza kojih izvire pozadinsko osvjetljenje.

190305_Alfa-Romeo_Tonale_26

Ispred vozača se nalazi 12,3-inčni digitalni kokpit, dok je u sredinu postavljen 10,25-inčni zaslon infotainment sustava s podrškom za nove funkcije ''Alfista'' i ''Paddock''. ''Alfista'' se odnosi na Alfa Romeo Lifestyle iskustvo jer se sustav povezuje s odabranim Alfa Romeo klubovima i društvenim manifestacijama, a jednostavnim klikovima se mogu potvrditi prisustva na događanjima ili naručiti karta za Alfa Romeo Racing utrke.

190305_Alfa-Romeo_Tonale_28

''Paddock'' pak nudi kupnju za uređenje interijera i eksterijera modela Tonale, ali i pregled svih Alfa Romeo modnih dodataka koje je moguće naručiti jednim dodirom. Sve navedeno Alfa Romeo Tonale svrstava u vrlo poželjan automobil, te jedva čekamo da Alfa predstavi i serijsku izvedbu.

Ključne riječi:
Alfa Romeo koncept SUV Tonale Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.