Vidiauto Novosti Najave Prestanak proizvodnje za Punto i MiTo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.05.2018. 06:25

Doviđenja! 

Od lipnja prestaje proizvodnja za Fiat Punto i Alfa Romeo MiTo

Prestanak proizvodnje za Punto i MiTo

Od lipnja tvrtka Fiat Chrysler Automobiles prestaje s proizvodnjom Fiat Punta i Alfa Romeo Mita, koji će, kako stvari sada stoje, ostati bez izravnih nasljednika.

Nakon dugih trinaest godina, 01. lipnja prestaje proizvodnja Fiat Punta treće generacije. Nekad jedan od najpopularnijih modela ove klase ostat će bez direktnog nasljednika. Istu sudbinu čeka i njegovog bliskog rođaka Alfa Romeo MiTo, koji je na tržištu još od 2009. godine.

Fiat Punto straga

Odluka je to tvrtke Fiat Chrysler Automobiles (FCA), koja će u tvornicama u Melfi i Mirafiori umjesto Punta i MiTa sastavljati Maserati i Jeep SUV modele, koji se prodaju u većim količinama.

Fiat Punto plavi

Još početkom godine je najavljeno kako se kompletna proizvodnja Pande seli u Poljsku, a zanimljivo je kako po novome najavljuju kako će Fiat u budućnosti nuditi samo modele iz serije 500 te Pandu, što znači da bi krajem svog životnog vijeka bez nasljednika mogli ostati i Tipo , Doblo, 124, Fullback, dok će dostavna vozila ostati u ponudi. 

Alfa Romeo MiTo

Tako će se u tvornici koja je smještena u gradu Pomigliano d'Arco umjesto Pande sastavljati potpuno novi model Jeepa, koji će ujedno biti i njihov najmanji SUV, a koji će biti predstavljen do kraja ove godine.

Alfa Romeo MiTo straga

Sve to su koraci FCA grupacije kako bi se u zapadnoj Europi koncentrirala na premium modele, te što bolju prodaju Jeep modela. A vrijeme će pokazati hoće li uspjeti u tome.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Fiat Mito Punto
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs