Vidiauto Novosti Najave Lada Vesta Cross je nova SUV limuzina

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.04.2018. 06:21

SUV limuzina 

Lada Vesta Cross je limuzina s 20 cm podignutom karoserijom

Lada Vesta Cross je nova SUV limuzina

Lada je najavila još jednu verziju svojeg najnovijeg modela Veste, ovog puta u limuzinskoj SUV izvedbi koja je od tla udaljena preko 20 cm!

Kada je Volvo na Auto salonu u Detroitu 2015. godine predstavio svoju limuzinu S60 u Cross Country verziji, postojao je velik podsmjeh i novinara i konkurencije za tav koncept vozila, a Volvo S60 Cross Country se i dalje nalazi u ponudi ovog proizvođača.

Lada Vesta Cross straga 2

Izgleda da se nekome u Ladi svidio takav koncept, te je Lada pripremila svoju verziju takvog modela. Na bazi njihovog najnovijeg modela Vesta, napravljena je i verzija Vesta Crosslimuzina kojoj je podnica od tla udaljena čak 203 mm, što je više i od mnogih modernih SUV modela.

Lada Vesta Cross naslovna

To je vidljivo već na prvi pogled zahvaljujući plastičnim zaštitama oko čitave karoserije koje je distanciraju od obične limuzine. Motorizacija bi trebala biti ista kao u klasičnoj limuzini, a to uključuje benzinski 1,6-litreni motor koji raspolaže sa 106 KS te 1,8-litreni benzinac koji raspolaže sa 122 KS, a u ponudi su 5-brzinski ručni i automatski mjenjači.

Lada Vesta Cross interijer

Unutrašnjost se ne razlikuje od obične verzije Veste, pa se u njoj nalaz 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, Bluetooth, automatski klima uređaj, USB i Aux priključak, dok se za sigurnost brinu ABS, ESP te prednji i bočni zračni jastuci.

Lada Vesta Cross sjedala

Postoje i zanimljivi dodaci koje sve verzije Veste posjeduju, kao što su svi prekidači, kao i zaslon, kojima se može upravljati s rukavicama, paljenje automobila do -30 stupnjeva Celzijusa, a najzanimljivije je kako je Vesta dizajnirana tako da prilikom otvaranja vozila snijeg neće uletjeti u unutrašnjost.

Lada Vesta Cross straga

I za kraj, još jedna zanimljivost - dizajn ove izvedbe potpisuje isti čovjek koji je dizajnirao i S60 Cross Country.

Volvo S60 Cross Country

Volvo S60 Cross Country

Ključne riječi:
Cross Lada Vesta
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs