Vidiauto Novosti Najave Mercedes je predstavio novu C klasu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.02.2018. 06:06

Redizajn 

Sve informacije o redizajniranoj Mercedes-Benz C klasi

Mercedes je predstavio novu C klasu

Iako je prošle godine Mercedes prodao 415.000 modela C klase, odlučio je redizajnirati svoj najprodavaniji model za ovu godinu, a već na prvu se vide nove grafike prednjih i stražnjih svjetala i novi branici.

Mercedes Benz C klasa sprijeda

Kod AMG Line linija opreme standardno je uključena prednju maska u obliku dijamanta. Ovaj novi dizajn čini da EXCLUSIVE vanjština bude još izražajnija te da AVANTGARDE vanjština ima još dinamičniji karakter. Prednja maska uključuje srebrnu ukrasnu traku (standardno), kromiranu ukrasnu traku (u kombinaciji s AVANTGARDE vanjštinom) ili trodijelnu kromiranu ukrasnu traku (EXCLUSIVE vanjština). U kombinaciji s AMG Line vanjštinom, vozilo uključuje AMG prednji donji spojler s novom geometrijom, a straga umetak s izgledom difuzora ima novi dizajn.

Mercedes Benz C klasa straga

C-klasa standardno dolazi s halogenim prednjim svjetlima s integriranim LED dnevnim pozicijskim svjetlima. Opcijski su dostupna LED HighPerformance prednja svjetla uključujući posebno čist dizajn njihove unutrašnjosti. Po prvi puta za ovaj model su dodatno dostupna MULTIBEAM LED prednja svjetla s ULTRA RANGE dugim svjetlima. Ponuda boja je proširena dodatkom Mojave srebrne metalik i smaragdno zelene metalik boje za limuzinsku i karavansku izvedbu.

Mercedes Benz C klasa bočno

Središnju konzolu karakterizira elegantan ukrasni element. Dostupan je u varijanti drveta lješnjaka otvorenih pora ili antracit hrasta otvorenih pora. 3D ukrasni element od pravog drveta na središnjoj konzoli kombinira karakter ručne izrade s modernim osjećajem. Nove izvedbe unutrašnjosti su magma siva/crna i sedlo smeđa za AMG Line unutrašnjost.

Mercedes Benz C klasa interijer

Standardni dio opreme je KEYLESS-GO funkcija paljenja, a start/stop tipka dolazi s novim dizajnom turbine. Ključ vozila također ima novi dizajn. Kupci mogu birati tri inačice: crnu s kromiranim obrubom visokog sjaja, bijelu s kromiranim obrubom ili bijelu visokog sjaja s mat kromiranim obrubom.

Mercedes Benz C klasa interijer 2

Novost predstavlja Multicontour Seat paket. S ovim paketom, bočne potpore i lumbalni dio sjedala mogu se individualno podesiti uz pomoć električne pneumatske pumpe. Efekt masiranja u lumbalnom dijelu omogućen je zračnim komorama koje se kada se funkcija aktivira, napuhuju i ispuhuju na impulsni ili valoviti način. Pneumatskim funkcijama sjedala upravlja se putem multimedijskog sustava. C-klasa preuzima koncept prikaza iz S-klase s opcijskom, u potpunosti digitalnom instrumentnom pločom koja nudi tri različita stila prikaza: „Classic", „Sport" i „Progressive".

Mercedes Benz C klasa T bočno

Osnovni model uključuje klasičnu instrumentnu ploču s dva glavna instrumenta. Između instrumenata nalazi se 5,5-inčni zaslon u boji (razlučivost 383 x 600 px). Ovaj stil prikaza naziva se „Classic". Kao opcija dostupna je u potpunosti digitalna instrumentna ploča. Zaslon ima dijagonalu od 12,3 inča i nudi razlučivost od 1920 x 720 piksela. Ovaj tehnološki napredan dizajn zaslona nudi tri posve različita stila prikaza: „Classic", „Sport" i „Progressive". Između stilova se može brzo prebacivati ovisno o osobnim ukusima ili sukladno odabranoj unutrašnjosti. Uz određene stavke izbornika, kao što su putno računalo ili potrošnja, vozač  sada može odabrati navigacijski prikaz ili ECO prikaz. Ovaj drugi vozača podržava u štedljivoj vožnji.

Mercedes Benz C klasa T prtljažnik

Multimedijski zaslon iznad središnje konzole također je dostupan u dvije veličine. U kombinaciji s Audio 20 sustavom, uključuje 7-inčni zaslon razlučivosti od 960 x 540 piksela. I ovaj stil prikaza se naziva „Classic". U kombinaciji s Audio 20 sustavom, po prvi puta je dostupan središnji zaslon visoke razlučivosti s 16:9 formatom, dijagonalom od 10,25 inča i razlučivosti od 1920 x 720 piksela (standardno u kombinaciji s opcijskim COMAND sustavom). Kao i u slučaju instrumentne ploče i ovdje su dostupna tri stila prikaza. Ovaj tehnološki napredan režim prezentacije omogućuje intuitivno shvaćanje prikazanih informacija s tim da je jasna i čista grafika popraćena tekstualnim informacijama, na primjer, ispod stavke Izbornik vozila.

Mercedes Benz C klasa T straga

Nova C-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji, nudeći vozaču aktivnu podršku i višu razinu aktivne sigurnosti u odnosu na prethodnika. U određenim situacijama C-klasa se može voziti i polu-autonomno. Kako bi to bilo moguće mora pozorno pratiti promet: poboljšani sustav kamere i radara omogućuju joj pregled do 500 m naprijed. Okolinu vozila skeniraju radari s dometom do 250 m naprijed, 40 m u stranu i 80 m unazad, dok je domet kamere do 500 m unaprijed, uključujući 90 m u tri dimenzije. Za funkcije pomoći u vožnji, C-klasa također koristi podatke karata i navigacije. Na primjer, Active Distance Assist DISTRONIC sustav, kao dio DrivingAssistance paketa, u mogućnosti je vozaču pružiti podršku u raznim situacijama na osnovi informacija s karata i prediktivno podesiti brzinu, npr. prilikom ulaska u zavoje, križanja ili kružne tokove. Druge dodatno razvijene funkcije uključuju intuitivni Active Lane ChangeAssist sustav i ActiveEmergency Stop Assist kao nove funkcije ActiveSteeringAssist sustava.

Mercedes Benz C klasa T 3

Nova C-klasa se standardno oprema s proširenim Active Brake Assist sustavom. Ovisno o situaciji, to može pomoći u smanjenju posljedica naleta na sporokretajuća, zaustavljajuća ili zaustavljena vozila te s pješacima i biciklistima koji prelaze cestu, ili ih čak u potpunosti izbjeći.

Mercedes Benz C klasa T 4

C-klasa se standardno oprema s Audio 20 multimedijskim sustavom, uključujući dva USB priključka, čitač SD kartica, Bluetooth priključak i medijsko sučelje. COMAND Online sustav najnovije generacije (opcija) može se pohvaliti 3D navigacijom s tvrdog diska s prikazom topografskih karata, foto-realističnim 3D zgradama i 3D rotacijama karata. Na navigacijskoj karti se prikazuju sveobuhvatne informacije: dodatno na informacije o gustoći prometa u stvarnom vremenu, na primjer, može uključivati Car-to-X poruke upozorenja, informacije o vremenu, benzinskim stanicama, uključujući aktualne cijene goriva i slobodna parkirna mjesta.

Mercedes Benz C klasa T 2

Za kraj treba spomenuti kako redizajnirana C klasa na tržište dolazi u lipnju, a cijene bi trebale otprilike ostati na razini još uvijek aktualnog modela.

Ključne riječi:
C-klasa Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs