Vidiauto Novosti Najave Land Serwis proizvodi klasični Defender

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.04.2019. 06:13

Od originalnih dijelova 

Land Serwis nastavlja proizvoditi klasični Land Rover Defender

Land Serwis proizvodi klasični Defender

Iako novi Defender još nije predstavljen, stari se prestao proizvoditi 16. siječnja 2016. godine, a kupci su gladni ovog modela, stoga je poljska tvrtka Land Serwis došla na genijalnu ideju – proizvodnju klasika od rezervnih dijelova.

Poznato je kako klasici nikada ne umiru, a ista stvar je i Land Rover Defenderom, čije je proizvodnja službeno prekinuta prije malo više od tri godine, 16. siječnja 2016. godine, a nasljednik bi trebao biti predstavljen ove jeseni.

land serwis series 1 defender_4

No kako je klasik ipak klasik, mnogi bi željeli kupiti originalni Defender, a to će im omogućiti poljska tvrtka Land Serwis, inače ovlašteni servis, a ujedno i jedna od četiri tvrtke na svijetu i jedina tvrtka izvan Velike Britanije koja posjeduje originalne alate, ali i originalne nacrte.

land serwis series 1 defender_8

Tako će tvrtka iz Krakova svima koji si mogu priuštiti napraviti novi stari Defender. Zahvaljujući spomenutim alatima, tvrtka je u mogućnosti proizvesti različite izvedbe šasija, odnosno u sve tri veličine – 90, 110 i 130 inča, a uz to navode kako su one unaprijeđene u odnosu na original.

land serwis series 1 defender_3

Prvi model koji je napravljen prema nacrtima u kombinaciji s novim i obnovljenim rezervnim dijelovima je Defender u Crew Cab Pickup izvedbi, koja se temelji na specijalnom Heritage Limited Edition modelu iz 2010. godine.

land serwis series 1 defender_5

Ovaj model pokreće 2,4-litreni turbo dizel motor, a Defender je opremljen gumama u veličini 235/85 R16 koje su montirane na čelične naplatke. Unutrašnjost je presvučena smeđom kožom, a poboljšana je zvučna izolacija, te su ugrađeni električni podizači prozora i Webasto grijanje.

land serwis series 1 defender_7

Cijena modela kojeg vidite na slikama je 59.900 EUR (oko 450.000 kn), a to je prvi primjerak koji je napravljen prema željama kupca.

land serwis series 1 defender_2
Ključne riječi:
Defender klasik Land Rover Land Serwis pick-up terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.