Vidiauto Novosti Najave Land Serwis proizvodi klasični Defender

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.04.2019. 06:13

Od originalnih dijelova 

Land Serwis nastavlja proizvoditi klasični Land Rover Defender

Land Serwis proizvodi klasični Defender

Iako novi Defender još nije predstavljen, stari se prestao proizvoditi 16. siječnja 2016. godine, a kupci su gladni ovog modela, stoga je poljska tvrtka Land Serwis došla na genijalnu ideju – proizvodnju klasika od rezervnih dijelova.

Poznato je kako klasici nikada ne umiru, a ista stvar je i Land Rover Defenderom, čije je proizvodnja službeno prekinuta prije malo više od tri godine, 16. siječnja 2016. godine, a nasljednik bi trebao biti predstavljen ove jeseni.

land serwis series 1 defender_4

No kako je klasik ipak klasik, mnogi bi željeli kupiti originalni Defender, a to će im omogućiti poljska tvrtka Land Serwis, inače ovlašteni servis, a ujedno i jedna od četiri tvrtke na svijetu i jedina tvrtka izvan Velike Britanije koja posjeduje originalne alate, ali i originalne nacrte.

land serwis series 1 defender_8

Tako će tvrtka iz Krakova svima koji si mogu priuštiti napraviti novi stari Defender. Zahvaljujući spomenutim alatima, tvrtka je u mogućnosti proizvesti različite izvedbe šasija, odnosno u sve tri veličine – 90, 110 i 130 inča, a uz to navode kako su one unaprijeđene u odnosu na original.

land serwis series 1 defender_3

Prvi model koji je napravljen prema nacrtima u kombinaciji s novim i obnovljenim rezervnim dijelovima je Defender u Crew Cab Pickup izvedbi, koja se temelji na specijalnom Heritage Limited Edition modelu iz 2010. godine.

land serwis series 1 defender_5

Ovaj model pokreće 2,4-litreni turbo dizel motor, a Defender je opremljen gumama u veličini 235/85 R16 koje su montirane na čelične naplatke. Unutrašnjost je presvučena smeđom kožom, a poboljšana je zvučna izolacija, te su ugrađeni električni podizači prozora i Webasto grijanje.

land serwis series 1 defender_7

Cijena modela kojeg vidite na slikama je 59.900 EUR (oko 450.000 kn), a to je prvi primjerak koji je napravljen prema željama kupca.

land serwis series 1 defender_2
Ključne riječi:
Defender klasik Land Rover Land Serwis pick-up terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs