Vidiauto Novosti Najave Ovo je sportski SUV Bentley Bentayga S

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.06.2021. 07:34

Sportski izgled za luksuzni SUV Bentley Bentayga S

Ovo je sportski SUV Bentley Bentayga S

Iako na motoru nisu napravljene nikakve preinake, Bentayga S dolazi s jedinstveno podešenim sportskim ovjesom, posebnim sportskim ispušnim sustavom, a vozi se na 22-inčnim aluminijskim naplatcima.

Bentley je s Bentaygom uspio postići prilično velik uspjeh, a sada je pripremio i sportsku izvedbu ovog modela, a promjene se uglavnom odnose na izgled, no promjena ima i ispod lima, no ne i na motoru. Osim toga, Bentayga je ovom prilikom dobio i slovo S u nazivu.

Bentley Bentayga S_02

I ovaj model pokreće 4,0-litreni V8 twin.turbo motor koji razvija maksimalnu snagu od 404 kW/550 KS i pritom nudi i 770 Nm okretnog momenta, a uparen je s automatskim mjenjačem. Uz to, ova izvedba ima i posebno podešen sportski ovjes, a ugrađen je i sportski ispušni sustav.

Bentley Bentayga S_01

Uz sve navedeno, Bentayga S može pojuriti sve do 290 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,5 sekundi. Vozaču je na izbor nekoliko načina vožnje, kao i odabir terena na kojem se vozi, a svakako treba napomenuti kako ovaj model može voziti u vodi dubine do 500 mm.

Bentley Bentayga S_03

Izvana se ovaj model može prepoznati po posebnim crnim detaljima, a sprijeda je najuočljivija maska motora, a tu je i veći stražnji spojler, četiri ispušne cijevi te posebno dizajnirani 22-inčni aluminijski naplatci. Promjena ima i u unutrašnjosti, a to su nova sportska sjedala presvučena Alcantarom, a na sebi imaju i ušiven S logo, te sportski volan također presvučen Alcantarom. Instrument ploča je digitalna, a središnji multimedijski zaslon dolazi s dijagonalom od 10,9 inča. Naravno, u Bentleyu su važni detalji, pa je svaka tipka i gumb napravljen od vrhunskih materijala.

Bentley Bentayga S_04

Cijena za SUV Bentley Bentayga S još nije objavljena, no zna se kako će prodaja krenuti uskoro, a količina proizvedenih primjeraka neće biti ograničena.

Ključne riječi:
Bentayga S Bentley SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.