Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Renault Megane GrandCoupe s četiri vrata

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.12.2016. 23:50

Novi član obitelji 

Renault Megane GrandCoupe s četiri vrata

Renault Megane GrandCoupe s četiri vrata

Megane GrandCoupe upotpunjuje Renaultovu ponudu automobila C-segmenta i jača Renaultov položaj na tržištima na kojima su kupci u potrazi za udobnim i prostranim vozilom koje odražava njihov status odabiru kompaktne limuzine.

Renault Megane GrandCoupe nudi dinamičan vanjski izgled te luksuznije materijale u interijeru, a proizvodi se u Renaultovoj tvornici u Bursi u Turskoj i spreman je za početak prodaje u 30 zemalja, čime pridonosi globalnom rastu marke i obogaćuje Renaultovu ponudu. Hrvatska je uključena u popis zemalja u kojima će se GrandCoupe moći kupiti.

Renault Megane GrandCoupe (1)

Novi Megane Grand Coupé, konstruiran na Renaultovoj platformi CMF C/D, osmišljen je, dizajniran i razvijen paralelno s novim Meganeom, čija je prodaja počela početkom 2016. To znači da je opremljen jednakim sustavima i tehnologijom te da ga pokreću jednaki motori kao i peterovratnu izvedbu, a pritom se odlikuje rekordno prostranom unutrašnjošću u klasi i prtljažnikom obujma 550 dm3 po VDA.

Renault Megane GrandCoupe (2)

Dimenzije (4,63 m duljine i 1,81 m širine te rekordni međuosovinski razmak u klasi od 2,71 m) ističu njegov luksuzan karakter i pružaju više prostora za putnike. Trag prednjih i stražnjih kotača od 1,57 m je najširi u klasi dok široka, profilirana ramena ističu njegov sportski duh. Novi Megane Grand Coupé dijeli brojna zajednička obilježja sa svojim peterovratnim rođakom, uključujući svjetlosni LED potpis u obliku slova C vidljiv danu i noću.

Renault Megane GrandCoupe (3)

Novi Megane Grand Coupé dostupan je u devet boja - u osam metaliziranih boja: biserno bijela, platinasto siva, metalik smeđa, svemirsko plava, komet siva, vatreno crvena, zvjezdano crna, pješčano bež te jedna nemetalizirana ledeno bijela boja.

Novi Megane Grand Coupé opremljen je najsuvremenijim sustavima za pomoć:
-Automatski regulator brzine automatski namješta brzinu vozila kako bi održao odgovarajuću udaljenost od vozila ispred. Prednji radar izračunava udaljenost od vozila ispred i njegovu brzinu.
-Aktivno kočenje u nuždi (AEBS) je sustav aktivan pri brzinama od 30 km/h do 150 km/h, a vozača upozorava na opasnost od sudara s vozilom ispred.
-Upozorenje na skretanje iz voznog traka (LDW) je sustav aktivan pri brzinama većima od 70 km/h, a uloga mu je da upozori vozača ako njegov automobil neočekivano prijeđe preko pune ili isprekidane bijele linije.
-Upozorenje na sigurnosni razmak (DW) vozaču pomaže održavati sigurnosni razmak.
-Prepoznavanje prometnih znakova s upozorenjem na prekoračenje brzine (OSP/TSR).
-Upozorenje na vozilo u mrtvom kutu (BSW)
-Sustav za otkrivanje umora vozača (TDW)
-Kamera za vožnju unatrag
-Automatsko uključivanje kratkog / dugog svjetla uz pomoć kamere
-Prednji, stražnji i bočni parkirni senzori vozaču pomažu uspješno parkirati bez prepuštanja upravljanja automobilom, ultrazvučni senzori koji pokrivaju svih 360 stupnjeva oko vozila upozoravaju vozača na opasnost od sudara s preprekom i tako štite vozilo.
-Sustav za pomoć pri parkiranju.

Renault Megane GrandCoupe (5)

U ponudi su jedan benzinski i tri dizelska motora:
-SCe 115: Atmosferski 1,6-litreni benzinski motor sa 115 KS i 156 Nm okretnog momenta dostupnog od 4000 o/min. Dostupan u osnovnoj inačici, taj se motor već dokazao u brojnim modelima grupe Renault i sparen je s peterostupanjskim ručnim mjenjačem (6,3 l/100 km, 142 g CO2/km),

-Energy dCi 90 sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 90 KS i 220 Nm okretnog momenta od 1750 o/min. Spojen sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem, taj je motor štedljiv i pruža pravi užitak u vožnji. Opremljen sustavom Stop&Start taj motor troši samo 3,7 litara goriva na 100 km i ispušta samo 95 g CO2/km.
-Energy dCi 110 sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 110 KS i 260 Nm okretnog momenta od 1750 o/min ili šesterostupanjski automatski mjenjač EDC: 110 KS i 250 Nm okretnog momenta od 1750 o/min.
-Energy dCi 130 sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 130 KS i 320 Nm okretnog momenta od 1750 o/min.

Početna cijena starta od 123.900 kuna za benzince te 133.900 kuna za dizelaše.

Renault Megane GrandCoupe cjenik
Renault Megane GrandCoupe (6)
Ključne riječi:
Grandcoupé Megane Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs