Vidiauto Novosti Autobiz Električni Renault Zoe rekordno u lipnju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.07.2020. 05:33

Tržište 

Renault Zoe ostvario veliki rast prodaje u lipnju

Električni Renault Zoe rekordno u lipnju

U Francuskoj je u lipnju naručeno preko 7.000 primjeraka Renaulta Zoe, što je rast od čak 355 % u odnosu na prošlu godinu, dok je istovremeno u Njemačkoj zabilježen rast od čak 117 %.

Već je tijekom svibnja, kada su se u većini europskih zemalja ponovo otvorili prodajni saloni, Grupa Renault zabilježila je rast prodaje Renaulta Zoe za 56 % u odnosu na prethodni mjesec. U lipnju se taj rast nastavio i potvrdio novim rekordom. Naime, Grupa Renault zabilježila je ukupno 11.158 narudžbi modela Zoe u Europi.

renault zoe_2

U Francuskoj, koje je inače najveće tržište električnih vozila Grupe Renault, samo je u lipnju zabilježeno čak 7.050 narudžbi Renaulta Zoe, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prodaja raste i u ostatku Europe, pa se tako u Njemačkoj broj narudžbi Renaulta Zoe povećao za 117 % odnosno na 1.990 naručenih primjeraka.

renault zoe_3

Osim porasta broja narudžbi, zabilježen je i rekordan broj novoregistriranih vozila s 10.944 Renaulta Zoe u Europi (privremeni podatak), odnosno 107 % više u odnosu na lipanj prošle godine. Tom uspjehu će se uskoro pridružiti i novi hibridni modeli E-TECH - Clio E-TECH, Captur E-TECH Plug-in i Megane Grandtour E-TECH Plug-in, a svi oni podupiru Grupu u njezinu nastojanju da ispuni ciljeve povezane s normom CAFE.

Ključne riječi:
električni automobil EV Renault tržište Zoe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs