Vidiauto Novosti Autobiz Renault Zoe za stanovnike grada Appy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.07.2020. 05:05

Budućnost 

Appy je prvi francuski grad čiji stanovnici koristi samo električni Renault Zoe

Renault Zoe za stanovnike grada Appy

Stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u francuskoj regiji Ariège, prelaze na električnu mobilnost uz pomoć Renaulta Zoe.

Razvoj električne mobilnosti u proteklim je godinama prerastao u pravo društveno pitanje. Nada u bolji i zeleniji svijet, kojem će doprinijeti i električna mobilnost, neprestano raste. A kako bi dokazao da baš svi mogu prijeći na električnu mobilnost, Renault je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio predstaviti prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon. Riječ je o gradu Appy u kojem će tijekom sljedeće tri godine stanovnici voziti novi električni Renault Zoe i dijeliti svoje dojmove. Njihova iskustva otvorit će novo poglavlje u povijesti francuskih gradova i sela: ako čitav grad može prijeći na električnu mobilnost, zašto ne bi biste mogli i vi?

Renault Zoe Appy

Električna vozila nipošto nisu rezervirana samo za velegrade, a samo u prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila se utrostručilo. Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a svoj vodeći položaj u Francuskoj učvrstio je predstavljanjem novog Renaulta Zoe – najprodavanijeg električnog modela marke i predvodnika segmenta koji je dosad prodan u više od 100.000 primjeraka.

Panorama APPY_4

Renault je odlučio ustupiti model Zoe i opremu za njegovo punjenje (kućne punionice / priključke za punjenje u kućanstvu) svim kućanstvima u Appyju na sljedeće tri godine. S dosegom od 395 km koji se može povećati na 150 km u samo 30 min punjenja, novi je Zoe savršeno vozilo za ovaj projekt koje usto pokazuje brojne prednosti električne mobilnosti. Renault će pratiti korisnike novog Zoeja kako bi im olakšao prijelaz na posve električnu mobilnost. Tim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

Ključne riječi:
Appy električni automobil EV Renault Zoe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs