Vidiauto Novosti Autobiz Honda uskoro bez dizel motora u Europi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.09.2019. 06:57

Budućnost dizela 

Od 2021. godine i Honda stopira prodaju dizelaša u Europi

Honda uskoro bez dizel motora u Europi

I Honda će se priključiti ostalim proizvođačima automobila i od 2021. godine prestati nuditi modele pogonjene dizel motorom u Europi.

Za malo više od godinu dana Honda prestaje s ponudom dizel motora u svojim automobilima, barem na europskom tržištu, a razlog tome su sve strože norme o ispušnim plinovima, ali i sve manjom potražnjom za dizel motorima, a fokus će se prebaciti na elektrifikaciju čitave game.

124992_2018_Civic_i-DTEC_Diesel

Prema planovima, do 2025. godine Honda želi elektrificirati cjelokupnu ponudu svojih modela na europskom tržištu, a već sad je dostupna Honda CR-V u hibridnoj izvedbi, koja je zamijenila dizelsku izvedbu.

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Hybrid Comfort 01

Tu je i potpuno novi gradski model e koji uskoro stiže na tržište, a sljedeće godine na tržište dolazi i nova generacija Jazza, koji će se nuditi isključivo u hibridnoj izvedbi. Osim toga, Honda u sljedećih 6 godina želi smanjiti broj varijacija izvedbi za trećinu, te smanjiti troškove proizvodnje za 10 % na globalnoj razini.

186740_MASS_PRODUCTION_HONDA_E_REVEALED_AND_SET_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT_VIDIClanakVelika

Honda je već najavila planove o zatvaranju tvornice u Swindonu u Velikoj Britaniji tijekom 2021. godine, gdje se proizvodi Civic i Civic Type R, a nakon toga će prestati i proizvodnja Civica u sedan izvedbi u Turskoj.

124984_2018_Civic_i-DTEC_Diesel

Izbacivanje dizel motora na europskom tržištu je već napravila Toyota prošle godine, a istovremeno su najtraženiji modeli dobili svoje hibridne izvedbe. S druge strane, u BMW-u smatraju kako će dizel motori proizvoditi i biti traženi i sljedećih dvadesetak godina.

Ključne riječi:
dizel motor električni automobil Hibridni Honda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.