Vidiauto Novosti Autobiz Honda uskoro bez dizel motora u Europi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.09.2019. 06:57

Budućnost dizela 

Od 2021. godine i Honda stopira prodaju dizelaša u Europi

Honda uskoro bez dizel motora u Europi

I Honda će se priključiti ostalim proizvođačima automobila i od 2021. godine prestati nuditi modele pogonjene dizel motorom u Europi.

Za malo više od godinu dana Honda prestaje s ponudom dizel motora u svojim automobilima, barem na europskom tržištu, a razlog tome su sve strože norme o ispušnim plinovima, ali i sve manjom potražnjom za dizel motorima, a fokus će se prebaciti na elektrifikaciju čitave game.

124992_2018_Civic_i-DTEC_Diesel

Prema planovima, do 2025. godine Honda želi elektrificirati cjelokupnu ponudu svojih modela na europskom tržištu, a već sad je dostupna Honda CR-V u hibridnoj izvedbi, koja je zamijenila dizelsku izvedbu.

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Hybrid Comfort 01

Tu je i potpuno novi gradski model e koji uskoro stiže na tržište, a sljedeće godine na tržište dolazi i nova generacija Jazza, koji će se nuditi isključivo u hibridnoj izvedbi. Osim toga, Honda u sljedećih 6 godina želi smanjiti broj varijacija izvedbi za trećinu, te smanjiti troškove proizvodnje za 10 % na globalnoj razini.

186740_MASS_PRODUCTION_HONDA_E_REVEALED_AND_SET_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT_VIDIClanakVelika

Honda je već najavila planove o zatvaranju tvornice u Swindonu u Velikoj Britaniji tijekom 2021. godine, gdje se proizvodi Civic i Civic Type R, a nakon toga će prestati i proizvodnja Civica u sedan izvedbi u Turskoj.

124984_2018_Civic_i-DTEC_Diesel

Izbacivanje dizel motora na europskom tržištu je već napravila Toyota prošle godine, a istovremeno su najtraženiji modeli dobili svoje hibridne izvedbe. S druge strane, u BMW-u smatraju kako će dizel motori proizvoditi i biti traženi i sljedećih dvadesetak godina.

Ključne riječi:
dizel motor električni automobil Hibridni Honda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs