Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi električni Peugeot e-Rifter

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.02.2021. 06:02

Najavljen je i novi električni Peugeot e-Rifter s dosegom od 280 km

Ovo je novi električni Peugeot e-Rifter

Još jedna izvedba popularne braće je predstavljena u električnoj izvedbi, a riječ je o modelu Peugeot Rifter, odnosno o putničkoj izvedbi koja se nudi u dvije duljine i do 7 sjedala, a s jednim punjenjem baterija je dovoljna za doseg od 280 km.

Stiže nam još jedan električni automobil iz PSA grupacije, a sada je na red stigla elektrifikacija putničkog Peugeot Riftera, koja ovom prilikom dobiva ime e-Rifter. Ni kod ovog modela nema puno iznenađenja kada je riječ o pogonu ili bateriji, no krenimo redom.

Peugeot e-Rifter_01

e-Rifter je postavljen na EMP2 modularnu platformu, a pokreće ga elektromotor najveće snage 100 kW, odnosno 136 KS i pritom se nudi i 260 Nm okretnog momenta. Nudi se nekoliko načina rada, a u Power modu mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 11,2 sekunde, dok međuubrzanje od 80 do 120 km/h traje 8,9 sekundi, a pritom je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h.

Peugeot e-Rifter_03

U njega se ugrađuje litij-ionska baterija s 18 modula i kapacitetom od 50 kWh, a ona mu omogućuje doseg s jednim punjenjem do 280 km (po WLTP-u). Nude se dvije vrste punjača, pa serijski dolazi jednofazni snage 7,4 kW, dok je trofazni od 11 kW u dodatnoj opremi. Što se tiče vremena punjenja, baterija će se u potpunosti napuniti za 31 sat na standardnoj utičnici, dok za potpuno punjenje na 11 kW Wall Boxu treba 5 sati. Na brzom punjaču se baterija do 80 % može napuniti za 30 minuta.

Peugeot e-Rifter_04

Novi e-Rifter je dostupan u dvije dužine karoserije i s do 7 sjedala, a tu je i dobro poznati i-Cockpit, koji u opciji može biti i u potpunosti digitalan s dijagonalom od 10 inča. Tu je i veliki središnji zaslon na kojemu možete pratiti protok energije ili pak razne statistike potrošnje.

Peugeot e-Rifter_05

Prtljažnik, ovisno o izvedbi, varira između 775 litara i 4.000 litara, a tu je i niz pretinaca razmještenih po kabini ukupnog obujma 186 litara, a e-Rifter može i povući teret do 750 kg.

Peugeot e-Rifter_02

Peugeot e-Rifter se proizvodi u Vigu u Španjolskoj, a na naše će tržište stići u listopadu ove godine, no cijene još nisu poznate.

Ključne riječi:
e-Rifter električni automobil EV Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.