Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi električni Peugeot e-Partner

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.01.2021. 04:54

Predstavljen je Peugeot e-Partner s električnim pogonom

Ovo je novi električni Peugeot e-Partner

Peugeot je predstavio novi e-Partner i time je postao jedan od prvih proizvođača koji nudi cjelovitu gamu električnih gospodarskih vozila na Europskom tržištu.

Peugeot predstavlja i treći model s električnim pogonom u gami dostavnih vozila. Nakon e-Boxera i e-Experta, koji je proglašen i za International Van of the Year 2021., a riječ je o trenutno najmanjem modelu koji dolazi pod imenom e-Partner. Ovaj model će sigurno nastaviti stopama prethodnika, koji su od 1996. godine prodani u preko 2 milijuna primjeraka u više od 100 zemalja.

Peugeot e-Partner_02

Posljednja generacija Partnera je krenula u prodaju 2018. godine i od tada je vodeći model u segmentu F1, a nova izvedba će tome dodatno pridonijeti. I električna izvedba se nudi u dvije dužine (Standard i Long), kao i u dvije izvedbe – furgon s do 3 sjedala i kao izvedba s produljenom kabinom s do 5 sjedala.

Peugeot e-Partner_04

Za pogon Peugeota e-Partner se brine poznati elektromotor grupacije koji razvija maksimalnu snagu od 100 kW, odnosno od 136 KS i nudi najveći okretni moment od 260 Nm. Nudi nekoliko načina rada – Eco, Normal i Power, a u potonjem načinu može pojuriti do 130 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,2 sekunde.

Peugeot e-Partner_01

Ugrađena je baterija kapaciteta 50 kWh, a omogućuje mu doseg do 275 km s jednim punjenjem. Podržava punjače do snage od 100 kW te se tada baterija do 80 % napuni za pola sata, dok će se preko najobičnije kućne utičnice baterija do 100 % napuniti za 31 sat, dok se to vrijeme punjenja skraćuje na 7,5 sati putem 7,4 kW Wallboxa.

Peugeot e-Partner_05

U unutrašnjosti e-Partnera nas očekuje poznati i-Cockpit, a u opciji se nudi i digitalna instrument ploča dijagonale 10 inča, dok je standardna analoga instrument ploča prilagođena prikazima važnih informacija za električna vozila. U ponudi je i digitalni multimedijski zaslon u središnjoj konzoli.

Peugeot e-Partner_03

Važno je naglasiti kako električna izvedba nudi obujam i konfiguracije karoserija jednako kao i izvedbe s klasičnim pogonskim motorima, a uz to može i povući teret do 750 kg koji je također identičan, dok mu je nosivost 800 kg. Novi Peugeot e-Partner na naše tržište stiže u listopadu, kada će se znati i točne cijene svih izvedbi.

Ključne riječi:
dostavno vozilo e-Partner električni automobil EV Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 29. rujan 1913.

9-29-1913 Tužna smrt Rudolfa Diesela

Tužna smrt Rudolfa Diesela

Izumitelj dizelskog motora Rudolf Diesel izvršio je samoubojstvo u 55-toj godini života, skokom s broda u kanalu LeManche. Dizelski motor ubrzo je revolucionirao industriju i prijevoz, pogotovo kamionski, brodski i željeznički.

vs