Vidiauto Novosti Najave Ovo je luksuzna Mercedes-Maybach S-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.11.2020. 06:23

Novitet 

Luksuz, luksuz i samo luksuz: Mercedes-Maybach S-klasa

Ovo je luksuzna Mercedes-Maybach S-klasa

Predstavljen je trenutno najluksuzniji Mercedes kojeg možete kupiti, a s međuosovinskim razmakom od 3.396 mm donosi iznimnu prostranost za putnike na stražnjim sjedalima.

Iako je Maybach kao samostalni brend ugašen, on i dalje živi kao Mercedes-Maybach a u ponudi je jedino luksuzna S-klasa u produženoj izvedbi. A kako je u rujnu predstavljena nova S-klasa, tako je pred vama novi luksuz na kotačima – Mercedes-Maybach S-klase.

Mercedes-Maybach S-Class_02

Već na prvi pogled je jasno kako nije riječ o ''običnoj'' S-klasi zahvaljujući dvobojnoj karoseriji koja je opcija ovog modela. Tu je i natpis Maybach utisnut u kromirani okvir prednje maske s kromiranim okomitim crtama, kromirana traka na poklopcu motora, a ovaj model dobiva i specijalne aluminijske naplatke u veličinama od 19 i 20 inča.

Mercedes-Maybach S-Class_03

Ovaj je model dug gotovo 5,5 metra, a dolazi s međuosovinskim razmakom koji je sada dug 3.396 mm i 18 je centimetara duži nego kod produžene izvedba nove S-klase. S tim brojkama je jasno kako je vlasnicima vožnja namijenjena na jednom od dva stražnja sjedala.

Mercedes-Maybach S-Class_07

Uostalom, to su i najbolja sjedala u ovom automobilu jer nude raskošan prostor i mnogo opcija. Sjedala su električno podesiva, a u opciji je i mogućnost podešavanja nagiba naslona od 43,5 do 19 stupnjeva. Naravno, odmorište za noge se podrazumijeva, kao i podešavanje suvozačkog sjedala sa stražnjih sjedala, a čak se ne trebate ni mučiti sa zatvaranjem vrata, jer ih možete zatvoriti električnim pogonom jednostavnim pritiskom na tipku.

Mercedes-Maybach S-Class_06

Stražnja sjedala su grijana, hlađena i imaju funkciju masaže, a tu je i opcijski hladnjak za šampanjac s čašama. Svakome od putnika na stražnjim sjedalima je dostupan i veliki tablet smješten u naslone prednjih sjedala, a tu je i mogućnost automatskog smanjenja buke koja dolazi izvana, a omiljenu glazbu možete slušati putem Burmester High-End 4D Surround Sound audio sustava koji se sastoji od 30 zvučnika, pojačala i subwoofera ukupne snage 1.740 W.

Mercedes-Maybach S-Class_04

Za pogon se pak brine 6,0-litreni bi-turbo V12 benzinac koji raspolaže s maksimalnom snagom od 630 KS, a motor je uparen s 9G-Tronic automatskim mjenjačem, dok je pogon na sve kotače (4Matic).

Mercedes-Maybach S-Class_05

Cijena ovog modela još nije komunicirana, no vjerojatno će budući kupci veći iznos potrošiti na opremu nego na osnovnu cijenu automobila, a u prodaju će stići sredinom sljedeće godine.

Ključne riječi:
4MATIC Limuzina luksuzni Mercedes-Maybach S-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.