Vidiauto Novosti Najave Najavljena futuristička Mercedes S-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.07.2020. 05:45

Najava 

Mercedes-Benz predstavio novu generaciju MBUX sustava

Najavljena futuristička Mercedes S-klasa

Mercedes-Benz je predstavio najnoviju generaciju MBUX softvera koji će premijeru imati u novog generaciji S-klase, a čija je premijera zakazana na rujan.

Jučer je Mercedes-Benz predstavio drugu generaciju njihovog MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sustava, a koji će se po prvi puta ugraditi u novu S-klasu, čija je premijera zakazana za ovaj rujan. Naime, kako na glavnim tržištima S-klase, SAD-u i Kini, šef uvijek sjedi straga, tako su i u Mercedes-Benzu dizajnirali novu generaciju S-klase imajući u vidu prostor straga.

MBUX S-klasa 06

Najbolji primjer je što putnici straga mogu uživati i koristiti jednake bogate funkcije informacija, zabave i udobnosti kao i vozač i suvozač. Imaju pristup do tri dodirna zaslona i niz različitih kontrolnih opcija kao što su MBUX unutrašnji asistent ili glasom upravljani asistent "Hej Mercedes".

MBUX S-klasa 03

Druga generacija MBUX sustava ima sposobnost učenja, a unutrašnjost je još digitalnija i inteligentnija: sadrži do pet velikih zaslona koji olakšavaju kontrolu vozila i funkcije udobnosti. Posebice se to odnosi na stražnja sjedala, a li i na poziciju vozača - novi 3D prikaz vozača po prvi put pritiskom na tipku nudi prostorni prikaz. Stvarni trodimenzionalni efekt postiže se bez potrebe nošenja 3D naočala.

MBUX S-klasa 05

Glasom upravljani asistent "Hej Mercedes" u mogućnosti je prepoznati još više dijaloga. Tako se određene radnje mogu provesti čak i bez aktiviranja ključnih riječi "Hej Mercedes". To uključuje prihvaćanje telefonskog poziva ili prikaz navigacijske karte. ''Hej Mercedes" sada također može objasniti gdje se nalazi set za prvu pomoć ili kako spojiti pametni telefon preko Bluetooth veze.

MBUX S-klasa 04

U kombinaciji s klasičnim unosom PIN-a, nova metoda ovjere autentičnosti osigurava visoku razinu zaštite. Kombiniraju se otisak prsta, prepoznavanje lica i glasa. To omogućuje pristup individualnim postavkama ili verifikaciju procesa digitalnog plaćanja iz vozila.

MBUX S-klasa 01

Jedinstvena značajka MBUX sučelja je njegovo umrežavanje sa širokim rasponom sustava vozila i senzorskih podataka. Funkcija upozorenja u S-klasi prilikom izlaska sada koristi kamere za prepoznavanje da putnik želi izaći iz vozila. Ako se detektira drugi sudionik u prometu u mrtvom kutu, aktivno ambijentalno osvjetljenje postaje dio sustava upozorenja i trepće crveno. MBUX unutrašnji asistent provjerava je li dječja sjedalica pravilno učvršćena za sjedalo suvozača. Također se nadzire razina pažnje vozača. Ako se detektiraju znakovi mikro-sna, ATTENTION ASSIST funkcija upozorava vozača. Sve ovo samo je dio novosti koja nas očekuju u novoj S-klasi, a sve detalje ćemo znati već u rujnu.

MBUX S-klasa 02
Ključne riječi:
MBUX Mercedes-Benz S-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.