Vidiauto Novosti Najave Blindirani produženi Audi A8 Security

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.05.2020. 05:07

Blindirani automobil 

Gotovo 4 tone težak blindirani Audi A8 L može zaštititi svakoga

Blindirani produženi Audi A8 Security

Vrhunska sigurnosna zaštita u novom Audiju A8 L Security nudi zaštitu od vatrenog oružja klase VR9, a stakla zadovoljavaju standard klase 10.

Blindirana vozila su uglavnom namijenjena poznatim osobama, političarima, ali i svima onima kojima iz nekog razloga treba automobil koji će ih zaštititi od metaka i ostalog oružja, a novi Audi A8 L Security je posebno dorastao zadatku.

Audi A8 L Security

Ova produžena limuzina teži čak 3.875 kg i zaštitit će vlasnike od vatrenog oružja klase VR9, a stakla zadovoljavaju sigurnosne standarde klase 10, a ovaj Audi je opremljen i automatskim sustavom za gašenje požara, i to ako se požar pojavi ispod podnice vozila, oko kotača, oko motora ili pak oko spremnika goriva.

Audi A8 L Security_02

Gore navedeno znači kako ćete se u njemu moći osjećati sigurno ako na vas pucaju iz snajpera, automatske puške ili ako na vas bace ručnu bombu. A opremljen je i posebnim ''run-flat'' gumama koje mu omogućuju da prijeđe 80 km pri brzinama do 80 km/h iako su gume ''probušene''.

Audi A8 L Security_04

Opremljen je i posebnim napajanjem sustava i vlastitim komunikacijskim sustavom koji su smješteni u dodatno blindiranom dijelu prtljažnika. Ako vam se pak blokiraju vrata i ne možete ih otvoriti, tu je poseban mini eksplozivni sustav u šarkama vratiju koji će vam pomoći da otvorite vrata, a moguće je u potpunosti zatvoriti dovod zraka izvana, ako se slučajno dogodi kemijski napad.

Audi A8 L Security_03

Ovu ''mrcinu'' pokreće 4,0-litreni V8 twin turbo motor s 571 KS i 800 Nm okretnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 210 km/h. Iako cijena još nije službeno objavljena, navodno se kreće od oko 750.000 USD (oko 5.250.000 kn) plus porezi, a za izradu se čeka 3 do 6 mjeseci.

Ključne riječi:
A8 L Security Audi blindirani
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. rujan 1986.

9-17-1986 Bentley Turbo

Bentley Turbo

Na današnji dan predstavljena je turbo verzija Bentleya nazvana Bentley Turbo R. Automobil je osim povećanja snage, prošao i opširne promjene na ovjesu.

vs