Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Mercedes-AMG GT Black Series

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.07.2020. 06:37

Posebna serija 

Ovo je novi Mercedes-AMG GT Black Series

Ovo je novi Mercedes-AMG GT Black Series

Najsnažniji AMG V8 motor svih vremena, najizražajniji dizajn, najdetaljnija aerodinamika, najinteligentnija mješavina materijala, najviše prepoznatljiva dinamika vožnje: za novi Mercedes-AMG GT Black Series.

Nakon nekoliko ''curenja'' fotografija, pred nama su i službene fotografije, ali i svi tehnički podaci o novoj Mercedes-AMG GT Black seriji. Već na prvi pogled je vidljivo kako je ova serija dobila poseban set spojlera.

Mercedes-AMG GT Black Series 07

Oni su napravljeni od karbonskih vlakana, a tu je i nešto drugačija maska s okomitim letvicama u crnoj krom boji, kao i novi aluminijski naplatci od 19 i 20 inča s gumama 285/35 ZR 19 i 335/30 ZR 20). Od karbonskih vlakana su izrađeni i poklopac motora, prednji blatobrani, crni poklopac prtljažnika i krov.

Mercedes-AMG GT Black Series 04

Pod poklopcem motora je ugrađen 4,0-litreni V8 biturbo motor koji isporučuje maksimalnu snagu od 730 KS i 800 Nm okretnog momenta koji je dostupan između 2.000 i 6.000 okretaja a uparen je s AMG SPEEDSHIFT DCT 7G automatskim mjenjačem, a pogon je na stražnje kotače.

Mercedes-AMG GT Black Series 08

Naravno, takva snaga omogućuje i odlične performanse, pa tako Mercedes-AMG GT Black Series ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde, dok ubrzanje od 0 do 200 km/h traje kraće od 9 sekundi, a maksimalna brzina mu je 325 km/h.

Mercedes-AMG GT Black Series 03

Mercedes-AMG je poradio i na ovjesu, a kod ovog modela dolazi s oprugama preko amortizera s AMG RIDE CONTROL prilagodljivom i podesivom tvrdoćom, a tu je i AMG keramički sustav kočenja s crnim čeljustima kočnica i bijelim slovima. Tu je i mogućnost ručno podesivog kuta kotača na prednjoj i stražnjoj osovini, a ručno je moguće podesiti i stabilizatore na prednjoj i stražnjoj osovini.

Mercedes-AMG GT Black Series 01

Unutrašnjost donosi ekskluzivnu kombinaciju Nappa kože/DINAMICA mikro vlakna u crnoj boji s narančastim kontrastnim šavovima i ukrasnim elementima od mat crnih karbonskih vlakana te AMG unutrašnji Night Package. Tu su i sportska sjedala, kao i opcijski AMG Track Package koji donosi zaštitu kod prevrtanja od titana, sigurnosne pojaseve u četiri točke i vatrogasni aparat od 2 kg. Cijena za Mercedes-AMG GT Black Series još nije objavljena.

Mercedes-AMG GT Black Series 05
Ključne riječi:
GT Black Series Mercedes-AMG
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.