Vidiauto Novosti Najave Otkrivena je nova Mercedes-Benz S klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.09.2020. 06:03

Novitet 

Mercedes-Benz je otkrio sve tajne oko nove generacije S klase

Otkrivena je nova Mercedes-Benz S klasa

Nakon mnogobrojnih najava i špijunskih fotografija, Mercedes-Benz je konačno skinuo veo tajne oko nove generacije S klase, najnaprednijeg Mercedesa ikada.

Konačno smo je dočekali, novu Mercedes-Benz S klasu. Model o kojem se mnogo priča posljednjih tjedana otkako je Mercedes odlučio svako malo objaviti neki detalj, a sada je i konačno pred nama. No krenimo redom, od dimenzija. Nova S klasa je narasla na 5.179 mm (+54 mm), odnosno na 5.289 mm (+34 mm) za izvedbu s povećanim međuosovinskim razmakom. Narastao je i međuosovinski razmak za 71 mm (3.106 mm) na normalnoj izvedbi, odnosno za 51 mm (3.165 mm) kod produžene izvedbe.

Mercedes-Benz S klasa_01

Što se pak samog dizajna tiče, nova S klasa izgleda elegantnije od svih prijašnjih generacija, posebice straga, i po nama su dizajneri napravili odličan posao. Sprijeda su upečatljiva LED svjetla s ogromnom prednjom maskom u koju je smješten čitav niz senzora i radara koji se ugrađuju u ovaj model, a S klasa je dobila i sakrivene ručice za otvaranje vratiju.

Mercedes-Benz S klasa_04

Pod poklopcem motora će se u početku naći nekoliko motora, a već sada je najavljena i hibridna izvedba koja će se na tržištu naći kasnije. Trenutno su u ponudi benzinci S 450 4Matic s 270 KS i 500 Nm okretnog momenta i S 500 4Matic s 320 KS i 520 Nm okretnog momenta. Oba jure maksimalno 250 km/h, dok im za ubrzanje treba 5,1 s, odnosno 4,9 sekundi, dok im je prosječna potrošnja 9,5-7,8 litara.

Mercedes-Benz S klasa_02

Dizel ponuda počinje s modelom S 350 d i S 350 d 4Matic koji nude snagu od 210 KS i 600 Nm okretnog momenta, a trenutno završava s modelom S 400 d 4Matic koji ima snagu od 243 KS i 700 Nm okretnog momenta. Za ubrzanje im treba između 5,4 i 6,4 sekunde, a maksimalna brzina je uvijek 250 km/h. Prosječna potrošnja im je 8,0-6,4 litre. Svi motori su upareni s 9G-Tronic automatskim mjenjačem s devet brzina.

Mercedes-Benz S klasa_05

Unutrašnjost je pak puna luksuza i tehnologije, pa je novu S klasu moguće opremiti s do 5 zaslona, od kojih su neki s OLED tehnologijom, a u opciji je i 3D prikaz za vozača bez uporabe 3D naočala. Moguće je izabrati i jedan od dva ponuđena head-up displeja, gdje veći nudi proširenu stvarnost. Pa tako dok je uključena navigacija, on prikazuje u koju se traku trebate točno prebaciti i gdje morate skrenuti, a sve putem strelica na zaslonu koje se nadograđuju na fizičku cestu koju vidite ispred sebe.

Mercedes-Benz S klasa_06

Naravno, MBUX sustav je sada još pametniji i u mogućnosti je prepoznati još više rečenica, a posebna pažnja je posvećena stražnjim sjedalima koja su sada još udobnija i prostranija. Vozačima će se svidjeti i niz najnovijih sigurnosnih sustava, ali i olakšano upravljanje zahvaljujući zakretnim stražnjim kotačima, koji se okreću u suprotnoj strani od prednjih, i to pri brzinama do 60 km/h.

Mercedes-Benz S klasa_03

Tu je i novi E-Active Body Control aktivni ovjes koji je u mogućnosti podići karoseriju neposredno prije udarca u drugo vozila, a osim toga prilagođava se cesti po kojoj vozite tako da je udobnost putnika maksimalna, a za to koristi niz kamera i senzora. Sve to je samo dio ovog kompleksnog automobila kojemu je glavni zadatak biti broj 1 u klasi.

Ključne riječi:
4MATIC Limuzina Mercedes-Benz S klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs