Vidiauto Novosti Najave Otkrivena je nova Mercedes-Benz S klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.09.2020. 06:03

Novitet 

Mercedes-Benz je otkrio sve tajne oko nove generacije S klase

Otkrivena je nova Mercedes-Benz S klasa

Nakon mnogobrojnih najava i špijunskih fotografija, Mercedes-Benz je konačno skinuo veo tajne oko nove generacije S klase, najnaprednijeg Mercedesa ikada.

Konačno smo je dočekali, novu Mercedes-Benz S klasu. Model o kojem se mnogo priča posljednjih tjedana otkako je Mercedes odlučio svako malo objaviti neki detalj, a sada je i konačno pred nama. No krenimo redom, od dimenzija. Nova S klasa je narasla na 5.179 mm (+54 mm), odnosno na 5.289 mm (+34 mm) za izvedbu s povećanim međuosovinskim razmakom. Narastao je i međuosovinski razmak za 71 mm (3.106 mm) na normalnoj izvedbi, odnosno za 51 mm (3.165 mm) kod produžene izvedbe.

Mercedes-Benz S klasa_01

Što se pak samog dizajna tiče, nova S klasa izgleda elegantnije od svih prijašnjih generacija, posebice straga, i po nama su dizajneri napravili odličan posao. Sprijeda su upečatljiva LED svjetla s ogromnom prednjom maskom u koju je smješten čitav niz senzora i radara koji se ugrađuju u ovaj model, a S klasa je dobila i sakrivene ručice za otvaranje vratiju.

Mercedes-Benz S klasa_04

Pod poklopcem motora će se u početku naći nekoliko motora, a već sada je najavljena i hibridna izvedba koja će se na tržištu naći kasnije. Trenutno su u ponudi benzinci S 450 4Matic s 270 KS i 500 Nm okretnog momenta i S 500 4Matic s 320 KS i 520 Nm okretnog momenta. Oba jure maksimalno 250 km/h, dok im za ubrzanje treba 5,1 s, odnosno 4,9 sekundi, dok im je prosječna potrošnja 9,5-7,8 litara.

Mercedes-Benz S klasa_02

Dizel ponuda počinje s modelom S 350 d i S 350 d 4Matic koji nude snagu od 210 KS i 600 Nm okretnog momenta, a trenutno završava s modelom S 400 d 4Matic koji ima snagu od 243 KS i 700 Nm okretnog momenta. Za ubrzanje im treba između 5,4 i 6,4 sekunde, a maksimalna brzina je uvijek 250 km/h. Prosječna potrošnja im je 8,0-6,4 litre. Svi motori su upareni s 9G-Tronic automatskim mjenjačem s devet brzina.

Mercedes-Benz S klasa_05

Unutrašnjost je pak puna luksuza i tehnologije, pa je novu S klasu moguće opremiti s do 5 zaslona, od kojih su neki s OLED tehnologijom, a u opciji je i 3D prikaz za vozača bez uporabe 3D naočala. Moguće je izabrati i jedan od dva ponuđena head-up displeja, gdje veći nudi proširenu stvarnost. Pa tako dok je uključena navigacija, on prikazuje u koju se traku trebate točno prebaciti i gdje morate skrenuti, a sve putem strelica na zaslonu koje se nadograđuju na fizičku cestu koju vidite ispred sebe.

Mercedes-Benz S klasa_06

Naravno, MBUX sustav je sada još pametniji i u mogućnosti je prepoznati još više rečenica, a posebna pažnja je posvećena stražnjim sjedalima koja su sada još udobnija i prostranija. Vozačima će se svidjeti i niz najnovijih sigurnosnih sustava, ali i olakšano upravljanje zahvaljujući zakretnim stražnjim kotačima, koji se okreću u suprotnoj strani od prednjih, i to pri brzinama do 60 km/h.

Mercedes-Benz S klasa_03

Tu je i novi E-Active Body Control aktivni ovjes koji je u mogućnosti podići karoseriju neposredno prije udarca u drugo vozila, a osim toga prilagođava se cesti po kojoj vozite tako da je udobnost putnika maksimalna, a za to koristi niz kamera i senzora. Sve to je samo dio ovog kompleksnog automobila kojemu je glavni zadatak biti broj 1 u klasi.

Ključne riječi:
4MATIC Limuzina Mercedes-Benz S klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.