Vidiauto Novosti Najave Najavljen je potpuno novi Nissan Qashqai

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.11.2020. 06:07

Najava 

Treća generacija Nissan Qashqaija stiže na proljeće sljedeće godine

Najavljen je potpuno novi Nissan Qashqai

Nissan najavljuje treću generaciju Qashqaija, modela koji je promijenio mnogo toga kada se pojavio 2007. godine, a nova generacija će biti i elektrificirana.

Stiže nam prva najava i fotografije još uvijek zamaskiranog Qashqaija treće generacije. Qashqai je model koji je 2007. godine, kada se pojavio, napravio veliki uspjeh i do sada je prodan u preko 3 milijuna primjeraka. No već sljedeće godine bit će predstavljena treća generacija koja će biti temeljena na novoj platformi Alijanse - CMF-C. Naprednim tehnikama proizvodnje i upotrebe kompozitnih materijala, masa karoserije je smanjena za 60 kg, dok je istovremeno krutost karoserije povećana za 41 %. Tu je i novi ovjes, poboljšani MacPherson na prednjem i stražnjem dijelu, a u Qashqai s pogonom na dva kotača i 19-inčnim aluminijskim naplatcima ugrađena je torzijska stražnja osovina. Izvedbe s 20-inčnim aluminijskim naplatcima i pogonom na sve kotače bit će opremljene naprednim multilink stražnjim ovjesom.

New Qashqai Teaser Hi-Res

Torzijska osovina poboljšava apsorpciju udarca i smanjuje buku kotrljanja, čime je omogućena tiha vožnja svim terenima. Qashqai svoju okretnost prvenstveno duguje okomitom rasporedu opruga i amortizera. Time je omogućen optimalan hod opruga i amortizera kako bi se povećala njihova učinkovitost i stabilnost u slučaju udarca ili prelaska preko neravnina te kako bi se ublažilo poskakivanje, a vožnja učinila mirnijom i udobnijom. Pritom je zadržana stabilnost vozila prilikom promjene smjera. Poboljšan je i servoupravljač pa sad nudi bolji odziv, bolji osjećaj na upravljaču oko središnjeg položaja i smanjeno trenje.

New Nissan Qashqai camo 6-source

ProPILOT s navigacijom Navi-link pomaže vam ubrzavati i kočiti tijekom vožnje jednim trakom autoceste. Sustav može ubrzavati vozilo do zadane brzine i potpuno ga zaustaviti u prometnim zastojima. ProPILOT automatski pokreće vozilo nakon tri sekunde kada se promet ponovno pokrene. Upravljač i kamera neprestano ispravljaju putanju vozila kako bi ono ostalo u središtu traka te održalo zadanu brzinu i sigurnosni razmak od vozila ispred. Poboljšani sustav samostalno prilagođava brzinu automobila uvjetima na cesti: kada vozilo na autocesti uđe u zonu nižeg ograničenja brzine, sustav automatski očitava ograničenje i analizira podatke iz navigacijskog sustava kako bi prilagodio brzinu, što znači da vozač ne mora ručno podešavati tempomat. Sustav može upotrebljavati i podatke navigacijskog sustava kako bi prilagodio brzinu prilikom ulaska u zavoje ili na uskom izlazu s autoceste. ProPILOT s navigacijom Navi-link sada je povezan s Qashqaijevim radarima za nadzor mrtvog kuta koji ispravljaju upravljač kako vozač ne bi promijenio trak dok je vozilo u mrtvom kutu.

New Nissan Qashqai camo 1-source

Što se pak motorizacije tiče, novi Qashqai će biti dostupan s 1,3-litrenim turbo benzincem koji će dolaziti s blagim hibridnim sustavom i električna e-POWER izvedba. Sustav e-POWER uključuje pravi električni motor, što znači da kotače u potpunosti pokreće električna energija. Sastoji se od dvije visokonaponske baterije, pogonskog sklopa s ugrađenim benzinskim motorom, generatora, pretvarača i motora. U klasičnim hibridnim sustavima, kotače pokreće električni i benzinski motor. Međutim, u sustavu e-POWER benzinski motor nije povezan s kotačima, već služi samo za napajanje baterije. Za razliku od potpuno električnih vozila, energija za pokretanje vozila crpi se iz motora umjesto iz baterije.

New Nissan Qashqai camo 3-source

Novi Nissan Qashqai ima veliko naslijeđe, a prema prvim dostupnim podacima ne sumnjamo kako će i treća generacija ovog popularnog modela nastaviti putevima prethodnika i nastavljati obarati prodajne rezultate.

Ključne riječi:
blagi hibrid e-POWER najava Nissan Qashqai SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.