Vidiauto Novosti Najave Obnovljen je i Renault Megane Sedan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.11.2020. 05:52

Redizajn 

Dorađeni Renault Megane u limuzinskoj izvedbi s novim motorom

Obnovljen je i Renault Megane Sedan

Renault je predstavio i obnovljenu izvedbu limuzinske izvedbe Meganea, jednog od rijetkih predstavnika u klasi, a pod poklopcem motora se nalazi i novi turbo benzinac sa 115 KS.

Renault Megane u limuzinskoj izvedbi je jedan od rijetkih predstavnika u ovoj klasi, a ne može se poreći kako je riječ o prilično elegantno dizajniranom modelu. Da kupci još uvijek traže ovakvu karoserijsku izvedbu govori i činjenica kako je od 2016. godine prodan u više od 200.00 primjeraka.

2020 Renault MEGANE SEDAN_02

Osim vizualnih promjena, ima promjena i u pitanju pogona, pa krenimo redom. U Megane Sedan se ugrađuje novi početni motor, a riječ je o jednolitrenom turbo benzincu sa 115 KS koji se nudi u kombinaciji s ručnim mjenjačem, a slijedi 1,3-litreni turbo benzinac sa 140 KS koji se nudi u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem. Za sada u ponudi ostaje i turbo dizel inačica sa 115 KS koja je također dobavljiva s ručnim ili automatskim mjenjačem. Limuzinski Megane za sada neće dobivati plug-in hibridnu inačicu kakvu nude izvedbe s 5 vratiju i karavan.

2020 Renault MEGANE SEDAN_01

Što se vizualnog dijela tiče, novi Megane Sedan dolazi s novim LED prednjim svjetlima, kao i novom maskom i branikom, dok su straga promjene manje i decentnije. U ponudi je i nova boja, Highland siva, pa je sada ukupno dostupno sedam boja, a nov je i dizajn aluminijskih naplataka u veličinama od 16 do 18 inča.

2020 Renault MEGANE SEDAN_04

U unutrašnjosti se ističe 10,2-inčna digitalna instrument ploča, kao i opcijski 9,3-inčni infotainment sustav koji dolazi s novim softverom, a tu je i podrška za Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i mogućnost izbora između četiri načina vožnje (Eco, Comfort, Sport, My Sense), ali i novi sustavi pomoći vozaču – adaptivni tempomat, sustav za upozorenje pri nailasku vozila straga i sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka.

2020 Renault MEGANE SEDAN_03

Novi Renault Megane Sedan na tržište dolazi početkom sljedeće godine, a tada će biti poznate cijene i točan popis serijske opreme.

Ključne riječi:
Limuzina Megane GrandCoupe Megane Sedan redizajn Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.