Vidiauto Novosti Događanja Renault Clio slavi već 30. rođendan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.09.2020. 06:04

Obljetnica 

Renault Clio slavi rođendan: prvi Clio je bio predstavljen prije 30 godina!

Renault Clio slavi već 30. rođendan

Prvi Clio je bio predstavljen 1990. godine i otad je prodan u više od 15 milijuna primjeraka u 5 generacija.

Trideset godina evolucije dizajna i tehnologije, trideset godina ispunjavanja potreba aktivnih kupaca, trideset godina uživanja u životu. Tko danas može reći da još nije čuo za Clio? Gotovo svatko ima priču, noviju ili stariju, s onim koji već tri desetljeća prati vozače na dugim ili kraćim putovanjima.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO I (1990-1999)

Od prvog predstavljanja 1990. Clio je prodan u više od 15 milijuna primjeraka, čime je postao bestseller grupe Renault diljem svijeta. Najčešće je nosio titulu omiljenog automobila Francuza, a na tronu B segmenta u Europi nalazi se od 2013. No, osim uspjeha na tržištu, Clio simbolizira ljubav čovjeka prema pustolovini, unutar Renaulta i izvan njega.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO I (1990-1999) (3)

Tijekom godina, Renault je uspio sačuvati DNK koji je njegov zvjezdani gradski automobil učinio tako uspješnim te danas nudi dosad najpotpuniju, petu generaciju Clija. Još moderniji, još dinamičniji, Clio V preuzeo je odlike četiriju prethodnih generacija koje su ispisale njegovu uspješnu priču. Od prvog Clija preuzeo je ''sve od velikih'', odnosno preuzeo je tehnologije od vozila iz viših segmenata.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO I (1990-1999) (2)

Od Clija II preuzeo je visoke standarde kad je riječ o prostranosti i udobnosti, a kao i Clio III, pomaknuo je granice po pitanju dojma kvalitete. Od Clija IV naslijedio je pak snažan dizajn koji je nadahnuo cijelu paletu novijih Renaultovih modela. Aktualni Clio V nastavlja tradiciju potpuno sigurnih vozila prilagođenih svojem vremenu, što je i dokazao osvajanjem pet zvjezdica na EuroNCAP-ovu testiranju.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO 2 (1998-2005) (1)

Danas Clio ide korak dalje i ispisuje novu stranicu svoje povijesti ponudom inovativne tehnologije E-TECH hibrida. Tom tehnologijom naelektrizirat će svakodnevicu i prilagoditi se potrebama mobilnosti najšireg kruga kupaca. Kako bi obilježio ovu veliku obljetnicu, Renaultov digitalni tim pokrenuo je akciju pod nazivom #CLIOGENERATION. Princip je jednostavan: gotovo svatko, ima svoju priču s Clijom.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO III (2005-2012)

Renault na svojim društvenim mrežama dijeli arhivske fotografije i videozapise, intervjue s osobama koje su sudjelovale u razvoju, i, prije svega, fantastične priče o Cliju koje je podijelila zajednica. Komadiće njihova (i Cliova) života pronaći ćete na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

2020 - 30 years of Renault CLIO - Renault CLIO IV (2012-...)

U kolovozu je Renault pokrenuo marketinšku kampanju ''Novo poglavlje velike priče'' koja će se na Hrvatskom tržištu pojaviti krajem rujna. U toj kampanji, Clio nadilazi i spaja generacije, pričajući priču o majci i njenom sinu koji se razvijaju zajedno s Clijom, od prve generacije do najnovijeg Clija E-TECH.

2020 - 30 years of Renault CLIO  - CLIO Saga
Ključne riječi:
Clio Clio E-Tech hibrid obljetnica Renault Williams
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. ožujak 1887.

3-4-1887 Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo "benzinsko motorno vozilo" doživjelo je svoju prvu testnu vožnju u Esslingenu i Cannstattu, Njemačka. To je bilo prvo motorno vozilo s četiri kotača koje je stvorio Gottlieb Daimler.

vs

.::.